Nem való nekem az egyetem, ha 30 kreditnél nincs erőm többet teljesíteni egy félévben?
Nem tudom tanárira összesen hány kreditet kell kötelezően teljesíteni, de orvosin például ha 30-at teljesítesz egy félevben, akkor a 6. év végére bőven elegendő kredited lesz. Persze felvehetsz többet is mint amennyit kötelező, ezzel növelve a kapott ösztöndíjat, de egyáltalán nem muszáj.
Szerintem nézd meg, hogy a képzés végére összesen hány kreditnek kell összegyűlnie, oszd le a féléveid számával és próbálj annyit (vagy esetleg 1-2-vel többet) felvenni minden félévben.
Egyetemi tanulmányaim elején én 34-36 kreditet teljesítettem, hogy a vége felé kevesebbet kelljen + így több időm volt kutatómunkát végezni
De ha 30 kreditet csinálsz meg minden félévben azzal nincsen semmi baj, 30 az ideális.
Konkrétan 30 kredit a normális mennyiség. N*30 = az abszolutóriumhoz szükséges kredit mennyiség, ahol N a szak féléveinek száma.
Ha pont ennyit teljesítesz, az azt jelenti, hogy teljesen középmezőnyű hallgató vagy, teljesen normális tanár lesz belőled. Ne aggódj :)
Én volt, hogy 50 kreditet csináltam villamosmérnökin, de ez én vagyok. A szaktársaim bőven elvoltak a 30 kredittel és ők is jó mérnökök lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!