Hogyan tudom teljesíteni a következő évem az egyetemen?
Figyelt kérdés
Nagy segítségre szorulok, ugyanis teljesen megkeveredtem a sulival kapcsolatban.
Megpróbálom röviden felvázolni: Lényegében művészeti karra járok, 2019ben kezdtem a tanulmányaim. Az első évem teljesítettem, viszont megérkezett a covid, a távoktatás, így a második évem első félévét már nehezemre esett teljesíteni, de amennyire tudtam megcsináltam, volt gyakorlati tantárgy amit nem tudtam távoktatásban teljesíteni így leadtam. Második félévem végére már nehezedtek a dolgok, gépem sem volt, alig tudtam kiigazodni a távoktatáson e miatt, nehéz volt a gyakorlati órákat teljesíteni így. Úgy döntöttem a második évem végén már nem vizsgázom, szóval kihagytam és a következő évem, azaz a harmadik évem passziváltam. Majd jött az értesítő, hogy amiért nem vizsgáztam átkerülök önköltségesre, de ha ez nem lenne elég utána a járványhelyzetre való tekintettel visszahelyeztek az államilag támogatottra úgy mint sok más embert aki nem tudott teljesíteni. Most szeptembertől megyek vissza az egyetemre, de rettegek már most hogy hogyan fog kinézni az évem, hogyan fogom a harmadéves órarendem mellett teljesíteni a tantárgyakat amikből tavaly nem vizsgáztam. A távoktatás mindent felborított részemről. Ha valaki tudja ilyenkor mi a járás annak nagyon hálás lennék ha megosztaná velem. Előre is köszönöm. 22L
Ez nem olyan mint a gimi, hogy harmadéves órarend. Nem teljesitettel egy csomo targyat ezekszerint. Meg egy egész félevet. Én a helyedben felvennem a 2-eseseket, és egy evet csuszol. Egy teljes felevet belenyomni egy masikba ostobaság.
2022. júl. 29. 17:24
2/8 anonim válasza:
A mintatanterv szerint haladsz és pótolod a kiesett tárgyakat. Ha van olyan nem teljesített tárgy, amire ráépül valami és most fel lehet venni, vedd fel. Gyakorlatilag a 4. félév esett ki, ezt kell pótolni miközben haladsz a tantervvel.
2022. júl. 29. 17:24
3/8 A kérdező kommentje:
Elsőnek: Igen neharagudj, úgy értettem a negyedik félévem végén nem vizsgáztam. De mivel most az ötödik félévem kezdem így kénytelen leszek a kötelező tantárgyakat is felvenni, mellette pedig az előző félévből elhalasztott tárgyakat, én így tudom elképzelni.
2022. júl. 29. 17:29
4/8 A kérdező kommentje:
Az még kimaradt hogy egyébként hat féléves tehát most az utolsó évemre megyek.
2022. júl. 29. 17:32
5/8 anonim válasza:
Ha csak 3 féléved van meg, és a 4.-et eleve nem teljesítetted, akkor nem mész az utolsó félévre sehogyan sem. Még jó esetben is van 3.
2022. júl. 29. 17:57
6/8 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy ha nem kerülsz még át önköltségesre ne vegyél fel 2 db. félév tárgyait. Bár nem tudom hány tárgyad maradt Lehet túl sok lesz egyszerre. Az előző félév gondolom tavaszi volt, egyáltalán indulnak ősszel ezek a kurzusok?
2022. júl. 29. 18:04
7/8 A kérdező kommentje:
6-os válaszoló: Két félévet passziváltam hogy szeptembertől tudjak menni.
A probléma hogy negyedik félévemben nem vizsgáztam már év végén. Szóval van pár tárgy amiből újra kellene vizsgáznom.
2022. júl. 29. 18:14
8/8 anonim válasza:
Szerintem ezt majd akkor döntsd el, ha már látod a félévi beosztást, hogyan hirdetik meg a tárgyakat, mit mikorra tudsz felvenni, ütközik-e, mire van kapacitásod stb. Én ettől tenném függővé. Én csúsztam és passziváltam is a szakomon az utolsó évben és úgy indultam neki, hogy akkor majd mikor újrakezdem az egyetemet abban az egy évben mindent le fogok gyűrni egyszerre. Ennek semmi technikai akadálya nem volt (nincsenek ráépülések stb.), de még így is ráhúztam egy félévet, mert az utolsó évben ott a szakdolgozat, a tárgyakra is sokat kellett készülni, dolgoztam stb. A lényeg az, hogy ezt úgy kell csinálni ahogy neked éppen jól kijön. Nem muszáj (és adott esetben nem is lehet) mindent azonnal pótolni, akár halasztani is lehet és akkor sem történik semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!