Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne történelemből...

Érdemes lenne történelemből fakultálnom, hogy jobban meg tudjam írni a középfokú érettségit belőle? Segíthet?

Figyelt kérdés
Elég rossz vagyok történelemből, nem nagyon megy bele a fejembe a tananyag. Ha emelt óraszámban tanulnám, az segítene? Vagy ott olyan szinten vennénk az anyagot, ami nem kell középfokúhoz? Nem tudom hogy érdemes lenne-e, vagy csak jobban szivatnám magam.

2023. jan. 29. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kevés olyan tantárgy van, ahol haszontalan volna emelt szintre járni, miközben csak középfokút akarsz tenni. Még matek esetében sem teljesen felesleges, mert habár megtanulsz deriválni, integrálni, ami nincs középfokún, de fejleszti a matematikai képességed. Szóval ha csak pár órára mész be az is hasznos.
2023. jan. 29. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi az emmelt törihez, hogy ott is sok olyat tanulsz, ami nem kell majd középfokún, de akár az esszé megírásakor hasznát veheted.
2023. jan. 29. 12:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Bioszra mindenképpen megyek, és töri meg kémia között gondolkodom még.
2023. jan. 29. 12:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem érdemes. Én töri faktos voltam, de járt faktra olyan osztálytársam is, aki nem emeltezett (ő amúgy ugyanezt eljátszotta matekból is, abból rosszabb lett végül a középszintűje, mint pl. nekem, pedig ő sem volt rossz matekos). Igaz, egy év után ott is hagyta, mert rájött, hogy ennek így nincs értelme. Mi fakton elsősorban a csak faktos anyaggal foglalkoztunk, tehát azzal, ami középszinten nem követelmény. A sima töri órákon is gyakoroltuk az esszéírást 11-12.-ben, úgyhogy ilyenekről nem maradt le az sem, aki nem volt faktos. Viszont egy évig feleslegesen ült végig ez az osztálytársam heti két órát, mert legalább 80%-ban olyan dolgokról volt szó, amik neki lényegtelenek voltak. Ha nem megy a töri, keress egy külön tanárt (vagy akár kérj meg egy osztálytársat, hogy segítsen picit) és gyakorold a korábbi évek feladatlapjainak megoldását, az atlasz használatát, ilyesmiket. Már azzal sokat nyersz, ha megérted, hogy típusfeladatok vannak, és alap tudással+józan ésszel+atlasszal egy négyest simán össze lehet hozni.
2023. jan. 29. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Biológia-kémiával egy csomó szakra jelentkezhetsz, nemcsak orvosira.
2023. jan. 29. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!