Ha orvosira jársz akkor el tudod mondani hogy milyen?
A nehézség relatív . Nincs sok tárgy, amit nehéz lenne felfogni . Inkább ezeknek a mennyiségével van gond . Anatómia , pathológia, gyógyszertan rengeteg . Érteni is kell őket, de sok a magolós részük . Nincs mese, x ideg neve, adott gyógyszercsoportban meg van y hatóanyag.
Nekem nem volt nehéz bekerülni . Sosem voltam kitűnő tanuló , viszont a fő tárgyakat értettem és nem is szenvedtem velük .( kivéve az angolt, nincs nyelvérzékem. ) Rajzolni én sem tudok, infóból is sügér vagyok.( programozó a párom, probléma megoldva :D) Minden érettségim 80-90% között lett, 5ös év végi jegyeim voltak, így összejött +450 pontom elsőre .
Tanulás mennyisége is relatív . Vizsgaidőszakban egy-egy szigorlat előtt napi 11-13 órát is tanultam. Kollokvium előtt így ötödévben viszont elég volt napi 8-10 óra is. Évek alatt az ember kitapasztalja , hogy mennyit kell szánni egy adott tárgyra, sokkal jobban bízik is már magában . Én első két évben sokkal jobban rásztresszeltem a vizsgáimra, anatómia miatt csúsztam is. Azóta pedig minden vizsgám elsőre meglett .
Évközben is változó a tanulás mennyisége , első egy hónap általában lazább . Persze én ilyenkor is már neki állok tanulni. Ha rövid napom van, nincs jobb programom , de főleg hétvégén tudok rendesen tanulni . Akkor simán 8-10 órát , ha nincs programom, szemeszter második felében viszont a tanulás lesz az első .
Van idő mellette kikapcsolódni , én kicsit antiszoc tudok lenni, így itthon sorizok vagy kettesben elmegyek valahova a párommal. Barátaimmal is tudok talizni, néha buliba is elmegyek .( ebből már kiöregedtem szerintem )
Őszintén? K**va nehéz, de nem lehetetlen...
(Egy másodéves vizsgaidoszak után kiégett szegedi hallgató)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!