Mit csináljak ha 50 évesen tört rám a tudásszomj de már nincs értelme egyetemre mennem?
Figyelt kérdés
2023. jan. 28. 08:23
11/27 A kérdező kommentje:
Jobban hangzik de állásinterjún mindegy. Amúgy is ritkán adnak be olyan motivációs levelet amiben az van hogy feladtam. Így nem marad más mint az 55 és a huszoneves junior.
2023. jan. 28. 22:46
12/27 anonim válasza:
55 év nem telt el nyomtalanul. Az önbizalomhiányod meggyőz arról, hogy ugyanott vagy, mint egy huszonéves junior, de ez hazugság. Rengeteg skilled van, ami a huszonévesnek nincs. Azt kell megtanulnod, hogy hogyan tudod ezt jól eladni. Ez tervezés és kommunikáció kérdése. Sok olyan munkahely van, ahol ez is számít, és inkább választanak egy felnőtt embert, mint egy frissdiplomást, nulla élettapasztalattal. Őszintén azt gondolom, hogy egy pszichológus is tudna segíteni, mert egyelőre te érzed magad kevésnek ehhez az egészhez, és így nem fogod tudni képviselni magad az ilyen jellegű interjúkon. Ez a gond, nem a korod. De ez a probléma 30 és 40 évesen is fennállna, és akkor is dolgoznod kellene rajta, ugyanígy. (N39)
13/27 A kérdező kommentje:
Na jó de az a sok skill nem informatikából van.
2023. jan. 29. 06:58
14/27 anonim válasza:
Mi érdekel, mit szeretnél tanulni?
15/27 A kérdező kommentje:
Első körben informatikát de nyitott vagyok más ötletekre is ahol esetleg a kor kevésbé számít.
2023. jan. 29. 09:27
16/27 anonim válasza:
Az informatika pláne az a szak, ahol a kor nem számít. Hiszen sok idősebb pasi dolgozik ebben a szakmában. Egy ember tudná azt, hogy te mikor szerezted a diplomád: a munkáltatód. Amúgy a kollégáknak köze se lenne hozzá, hogy te már 30 éve diplomával a kezedben flangálsz az utcán vagy csak most kezded.
De az informatikán belül mi érdekel? Programozás? Web fejlesztés? Mobil applikáció? Gazdasági informatika? Mérnök informatika? Kódolás? Ez így elég tág fogalom.
17/27 A kérdező kommentje:
Na de nem a kollégáimon múlik hogy felvesznek e hanem azon az egy emberen aki tudja
2023. jan. 29. 10:02
18/27 A kérdező kommentje:
És elég sokat számít hogy egy üres életrajz van vagy egy több oldalnyi, sok éves tapasztalatokat leíró.
2023. jan. 29. 10:03
19/27 anonim válasza:
Olvass sokat,én is ezt teszem.
20/27 anonim válasza:
Nem akarásnak nyögés a vége. Erre csak ezt tudom mondani. Ha a kifogásokat gyűjtöd, abból lesz sok. Ha pedig a megoldást, abból. Én is IT-ban dolgozom, van itt minden előéletű ember, sok cégnél megfordultam és találkoztam már 40 éves kamionsofőrrel, 45 éves karmesterrel is, még orgonistával is. Tudják, amit kell? Tudják. Mégis felvételre kerültek valahogy az elmúlt években. Nem? Sőt, közel 70 éves fejlesztőt is tudok. :D Ez egy ilyen szakma, iszonyatos hiány van, főleg, ha hajlandó vagy sokat tanulni és dolgozni. Rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!