Melyik iskolát válasszam? BME, ELTE vagy PTE? (matematika) Tapasztalatok?
ELTEn elég elismert tanárok vannak, akik nevek a szakterületükön. Tudományos szempontból szerintem itt a legerősebb a tanári kar, és ezt is maga után vonja, hogy elég ismertek (az azért úgy a világon sehol nem hangzik rosszul, hogy egy Lovásznál tanultál), és elég széles ismeretségi körük van a nemzetközi tudományos körökben, ami jól jöhet, ha kutató akarsz lenni. Ráadásul a Rényi matek intézetből is tanítanak ott, így talán könnyebb ilyen irányba kapcsolatot építeni. Elméleti matematikusnak szerintem ide érdemes menni.
A BMEn inkább alkalmazott irányba viszik, amit mindenképpen előnyként szoktak velük kapcsolatban, az az, hogy a cégekkel nagyon jó kapcsolatrendszerük van, ez persze megint az alkalmazottabb irányba menőket érinti inkább. Talán alk. matekosként lehet, hogy megéri meggondolni, hogy ide menjen inkább az ember.
A PTE-ről nem sokat tudok, de szerintem ha egyéb szempont nem számít (pl. az közelebb van), akkor én inkább a másik kettőben gondolkodnék. Már csak azért is, mert Pesten van a Rényi matek intézet (ahol szoktak lenni előadások), ha jönnek külföldi neves emberkék egy két előadást tartani, akkor Pestre jönnek, ha valami érdekes van, az leginkább itt lesz várhatóan.
Köszönöm a válaszokat :)
Utolsó! Írnál többet az egyetemről?
Kezd érdekelni :)
Ide is írhatod, vagy ha gondolod, küldj e-mailt.
Előre is köszönöm! :)
utolsó vagyok: mit szeretnél tudni?
én már jártam "nagy egyetemre" (igaz ott nem matek szakra), de az nagyon nem jött be. ott az első 3 félévbe nem is vagy ember, csak egy neptunkód a sokezerből. direkt arra mennek, hogy lemorzsoljanak egy csomó embert. ráadásul óriási előny, hogy itt csak 8an vagyunk a matekos órákon, míg ott analízis elméleten 300an ültünk egy hatalmas előadóba. gondolhatod, hogy lehet úgy ilyen szintű matekot tanulni. hát sehogy. de itt most egész klassz. tényleg értünk vannak a tanárok, az a céljuk, hogy megértsük azt, amit értenünk kell. ráadásul matekhoz nincs szükség, komoly felszerelésre, laborra, így még az se lehet kifogás, hogy gazdag sulinak jobb szerkói lennének.
elvileg itt találsz egy rövidfilmet a szakról: [link]
Köszönöm szépen! :)
Igazából még nem tudom... Elméletileg tanár, de a többi lehetőségről nem pontosan tudom, hogy mit takarnak, és hogy mennyire lehet velük elhelyezkedni :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!