Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valamikor bejelenti végre...

Valamikor bejelenti végre valahára minden egyetem, hogy kér-e nyelvvizsgát vagy sem?

Figyelt kérdés
Kb fű alatt, meg itt gyk-n értesülni mindenről, mert egyik egyetem se mond semmit, még sok helyen a hallgatóknak is úgy kell kiszedni a TO-tól meg a vezetőségtől infókat e-mailezve. Most akkor én pl. honnan tudom meg, hogyha mesterre akarok menni egy olyan szakra, ahova felsőfokú nyelvvizsga kell, hogy mehetek-e. Nekem megvan a középfok, viszont 7 éve szereztem, rohadtul nem használtam egy percet sem, és nem vagyok hajlandó felsőfokra tanulni, szóval nekem eleve tudni kéne, hogy jelentkezzek-e egyáltalán, mert az fix h nem vagyok hajlandó felsőfokúzni, csak jó lenne, ha kinyögné időben az egyetem, hogy mi van.

2023. jan. 24. 15:29
 1/9 A kérdező kommentje:
Egyébként NKE fejlesztéspolitikai programmenedzsment szak lenne, ezt néztem ki, mert csak egy éves, és amúgy is ezen a területen dolgozok, így hasznát venném
2023. jan. 24. 15:30
 2/9 anonim ***** válasza:
28%

Idegennyelvi követelmény

A mesterfokozat megszerzéséhez az Európai Unió valamely hivatalos idegen nyelvéből

államilag elismert, legalább két középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga-bizonyítvány vagy

egy felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga-bizonyítvány vagy azzal egyenértékű érettségi

bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

2023. jan. 24. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Tehát a mester diplomához kell majd, most ha van, pluszpontot ér.
2023. jan. 24. 16:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Ezt én is megnéztem, ez a kiírás megmaradt a régi. Minden szaknál írja a nyelvvizsga követelményt mindenütt, csak ez nem valid mert most már egyetem döbti el, hogy kéri-e vagy sem, csak az egyetemek meg nem nagyon nyilatkoznak. Nálunk is úgy írtak az illetékeseknek e-mailt, mire a sokadikra végre kinyögték, hogy amúgy nem kérik nálunk sem.
2023. jan. 24. 16:52
 5/9 anonim ***** válasza:
39%
amit írtam, a honlapjukon van fenn, nem hiszem, hogy ne lenne jó infó.
2023. jan. 24. 18:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Eleg sok egyetem nem nyilatkozott/ vagy meg a korabbi nyelvvizsga kovetelmenyek szerepelnek elvaraskent a honlapon. A kerdes, hogy ok nem valtoztatjak meg az eddigi rendszert, vagy meg szeretnek, csak meg nem frissitettek?! Nem azzal van a bajom, hogy megkovetelik, koveteljek meg, csak akkor egyertelmuen kommunikaljak le, ugyanis a felvetelizokbol/most elsosokbol total hulyet csinalnak, azt sem tudjak mi a kimeneti kovetelmeny.
2023. jan. 29. 14:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Èn konkrètan a TO-ra ìrtam e-mailt, 4 kèrdèst fogalmaztam meg, ebből egyre vàlaszoltak.

Nafyon gàznak tartom. Ha meg valami miatt eltolom a jelentkezèst, akkor egy èv ugrik.

2023. jan. 29. 16:01
 8/9 A kérdező kommentje:

"ugyanis a felvetelizokbol/most elsosokbol total hulyet csinalnak, azt sem tudjak mi a kimeneti kovetelmeny."

Na ez az, legyen követelmény, ha annyira akarják, max akkor nem jelentkezek, csak tudjam legalább előre.

"Èn konkrètan a TO-ra ìrtam e-mailt, 4 kèrdèst fogalmaztam meg, ebből egyre vàlaszoltak."

Sajnos ez van mindenütt, nekem is ismerőseim több egyetemen írtak kérdéseket szintén ezzel kapcsolatosan az adott TO-nak, és a legtöbb helyen annyi válasz érkezett, hogy még folyamatban van ennek az àtdolgozása, hogy mi legyen.

2023. jan. 29. 20:39
 9/9 anonim ***** válasza:

A TO és sajnos nagyon sok hallgató nem segítőkész.

Milyen alapdiplomád van , ha szabad kérdezni?

Sok sikert mindenesetre. Jelenleg én is az álmaim kergetem. Igaz, kiégve.

2023. febr. 16. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!