Valamikor bejelenti végre valahára minden egyetem, hogy
kér-e nyelvvizsgát vagy sem?
Figyelt kérdés
Kb fű alatt, meg itt gyk-n értesülni mindenről, mert egyik egyetem se mond semmit, még sok helyen a hallgatóknak is úgy kell kiszedni a TO-tól meg a vezetőségtől infókat e-mailezve. Most akkor én pl. honnan tudom meg, hogyha mesterre akarok menni egy olyan szakra, ahova felsőfokú nyelvvizsga kell, hogy mehetek-e. Nekem megvan a középfok, viszont 7 éve szereztem, rohadtul nem használtam egy percet sem, és nem vagyok hajlandó felsőfokra tanulni, szóval nekem eleve tudni kéne, hogy jelentkezzek-e egyáltalán, mert az fix h nem vagyok hajlandó felsőfokúzni, csak jó lenne, ha kinyögné időben az egyetem, hogy mi van.
Egyébként NKE fejlesztéspolitikai programmenedzsment szak lenne, ezt néztem ki, mert csak egy éves, és amúgy is ezen a területen dolgozok, így hasznát venném
2023. jan. 24. 15:30
2/9 anonim válasza:
Idegennyelvi követelmény
A mesterfokozat megszerzéséhez az Európai Unió valamely hivatalos idegen nyelvéből
államilag elismert, legalább két középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga-bizonyítvány vagy
egy felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga-bizonyítvány vagy azzal egyenértékű érettségi
bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.
2023. jan. 24. 16:45
3/9 anonim válasza:
Tehát a mester diplomához kell majd, most ha van, pluszpontot ér.
2023. jan. 24. 16:46
4/9 A kérdező kommentje:
Ezt én is megnéztem, ez a kiírás megmaradt a régi. Minden szaknál írja a nyelvvizsga követelményt mindenütt, csak ez nem valid mert most már egyetem döbti el, hogy kéri-e vagy sem, csak az egyetemek meg nem nagyon nyilatkoznak. Nálunk is úgy írtak az illetékeseknek e-mailt, mire a sokadikra végre kinyögték, hogy amúgy nem kérik nálunk sem.
2023. jan. 24. 16:52
5/9 anonim válasza:
amit írtam, a honlapjukon van fenn, nem hiszem, hogy ne lenne jó infó.
2023. jan. 24. 18:53
6/9 anonim válasza:
Eleg sok egyetem nem nyilatkozott/ vagy meg a korabbi nyelvvizsga kovetelmenyek szerepelnek elvaraskent a honlapon. A kerdes, hogy ok nem valtoztatjak meg az eddigi rendszert, vagy meg szeretnek, csak meg nem frissitettek?! Nem azzal van a bajom, hogy megkovetelik, koveteljek meg, csak akkor egyertelmuen kommunikaljak le, ugyanis a felvetelizokbol/most elsosokbol total hulyet csinalnak, azt sem tudjak mi a kimeneti kovetelmeny.
2023. jan. 29. 14:10
7/9 anonim válasza:
Èn konkrètan a TO-ra ìrtam e-mailt, 4 kèrdèst fogalmaztam meg, ebből egyre vàlaszoltak.
Nafyon gàznak tartom. Ha meg valami miatt eltolom a jelentkezèst, akkor egy èv ugrik.
2023. jan. 29. 16:01
8/9 A kérdező kommentje:
"ugyanis a felvetelizokbol/most elsosokbol total hulyet csinalnak, azt sem tudjak mi a kimeneti kovetelmeny."
Na ez az, legyen követelmény, ha annyira akarják, max akkor nem jelentkezek, csak tudjam legalább előre.
"Èn konkrètan a TO-ra ìrtam e-mailt, 4 kèrdèst fogalmaztam meg, ebből egyre vàlaszoltak."
Sajnos ez van mindenütt, nekem is ismerőseim több egyetemen írtak kérdéseket szintén ezzel kapcsolatosan az adott TO-nak, és a legtöbb helyen annyi válasz érkezett, hogy még folyamatban van ennek az àtdolgozása, hogy mi legyen.
2023. jan. 29. 20:39
9/9 anonim válasza:
A TO és sajnos nagyon sok hallgató nem segítőkész.
Milyen alapdiplomád van , ha szabad kérdezni?
Sok sikert mindenesetre. Jelenleg én is az álmaim kergetem. Igaz, kiégve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!