Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogász szak államvizsgán...

Jogász szak államvizsgán muszáj mindent egyszerre letudni?

Figyelt kérdés
Valakitől hallottam olyat, hogy az 5 zv. tárgyból megbukott egy vagy két tárgyból, a többin átment, a maradékot meg megcsinálta a következő vizsgaidőszakban. Tényleg lehet ilyet, hogy záróvizsgán nem egy zv. időszak alatt tud le, hanem àtvisz belőle? Én meg azt hittem egyszerre meg kell lennie mindennek.

2023. jan. 22. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Idegőrlő lenne, ha mindent egyszerre kéne. Egy sima vizsgaidőszakban sincs ez, miért pont itt lenne így? Nem is lenne olcsó mulatság, hisz az első zv ingyen van, de a pótvizsgáért már fizetni kell. Nekem pláne rosszul jött volna egy ilyen szabály: elsőre mindenből megbuktam, de utána összeszedtem magam, és következő félévben hármat megcsináltam, a negyediknél viszont már teljesen ki voltam merülve a korábbiak miatt. Hiába volt rá időm, erőm semmi se maradt, sajnos ott megbuktam. Nagyon dühös lettem volna, ha minden mást is lenulláznak :D
2023. jan. 24. 01:00
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Az abszolutórium megszerzése (minden vizsga + szakdolgozatvédés) után két éved van a záróvizsgák letételére. (Ilyenkor már tandíjat nem kell fizetni.)

Én tavaly márciusban védtem, azután tavasszal az öt zv-ből kettőt akartam megcsinálni, ebből az egyiket buktam.

Tavaly ősszel 3 sikeres zv, a sikertelent pedig meghagytam most tavaszra, hogy sok időm legyen készülni. De még ősszel is megcsinálhatnám, az is két éven belül van.

(ELTE)

2023. jan. 25. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A Pázmányon 5 éven belül lehet letenni mindegyik zv-t. Egyébként olyan rossz tapasztalatokat olvasok itt a jogos zv-kről, hogy még inkább pánikolok miatta mint egyébként :'D
2023. jan. 25. 16:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Magyarul akkor ha valaki eljut a zv-ig, simán beoszthatja, hogy pl. 2-t megcsinál nyáron, 3-at a téli időszakban? Ez így már nem is tűnik neccesnek. Én azt hittem mindent ugyanabban az időszakban kell.
2023. jan. 25. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Igen, csak sokaknak nagy a kísértés, hogy egyszerre felvegyenek mindent, hátha sikerül. Végül is van akinek megy is elsőre, de ők vannak kevesebben.
2023. jan. 26. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:
19%
Mondjuk sokaknak nem fér bele, hogy a legalább ötéves képzést szándékosan meghosszabbítsák legalább fél évvel, főleg ha dolgozniuk is kell közben, nem véletlenül a levelezősök bukdácsolnak a zv-ken elsősorban.
2023. jan. 26. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:
81%

Szegeden végeztem 2009-ben. Az őszi államvizsga időszakban az 5 vizsgából 2 sikerült, igaz, azok négyes és ötös jeggyel. Ott az volt a szabály, hogy ha egy tárgyból buksz, akkor pótvizsgázhatsz, de ha kettő vagy több nem sikerül, akkor automatikusan csúszo fél évet. A tavaszi államvizsga időszakban meglett a maradék három vizsgám is, mindegyik hármassal.

Nálunk az is nehéz volt, hogy sikerült a TO-nak úgy beosztania, hogy a közigre négy hét, a büntetőre meg kettő és fél hét állt rendelkezésre.

2023. ápr. 5. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!