Jogász szak államvizsgán muszáj mindent egyszerre
letudni?
Figyelt kérdés
Valakitől hallottam olyat, hogy az 5 zv. tárgyból megbukott egy vagy két tárgyból, a többin átment, a maradékot meg megcsinálta a következő vizsgaidőszakban. Tényleg lehet ilyet, hogy záróvizsgán nem egy zv. időszak alatt tud le, hanem àtvisz belőle? Én meg azt hittem egyszerre meg kell lennie mindennek.
Idegőrlő lenne, ha mindent egyszerre kéne. Egy sima vizsgaidőszakban sincs ez, miért pont itt lenne így? Nem is lenne olcsó mulatság, hisz az első zv ingyen van, de a pótvizsgáért már fizetni kell. Nekem pláne rosszul jött volna egy ilyen szabály: elsőre mindenből megbuktam, de utána összeszedtem magam, és következő félévben hármat megcsináltam, a negyediknél viszont már teljesen ki voltam merülve a korábbiak miatt. Hiába volt rá időm, erőm semmi se maradt, sajnos ott megbuktam. Nagyon dühös lettem volna, ha minden mást is lenulláznak :D
2023. jan. 24. 01:00
2/7 anonim válasza:
Az abszolutórium megszerzése (minden vizsga + szakdolgozatvédés) után két éved van a záróvizsgák letételére. (Ilyenkor már tandíjat nem kell fizetni.)
Én tavaly márciusban védtem, azután tavasszal az öt zv-ből kettőt akartam megcsinálni, ebből az egyiket buktam.
Tavaly ősszel 3 sikeres zv, a sikertelent pedig meghagytam most tavaszra, hogy sok időm legyen készülni. De még ősszel is megcsinálhatnám, az is két éven belül van.
(ELTE)
2023. jan. 25. 14:39
3/7 anonim válasza:
A Pázmányon 5 éven belül lehet letenni mindegyik zv-t. Egyébként olyan rossz tapasztalatokat olvasok itt a jogos zv-kről, hogy még inkább pánikolok miatta mint egyébként :'D
2023. jan. 25. 16:41
4/7 A kérdező kommentje:
Magyarul akkor ha valaki eljut a zv-ig, simán beoszthatja, hogy pl. 2-t megcsinál nyáron, 3-at a téli időszakban? Ez így már nem is tűnik neccesnek. Én azt hittem mindent ugyanabban az időszakban kell.
2023. jan. 25. 19:40
5/7 anonim válasza:
Igen, csak sokaknak nagy a kísértés, hogy egyszerre felvegyenek mindent, hátha sikerül. Végül is van akinek megy is elsőre, de ők vannak kevesebben.
2023. jan. 26. 22:25
6/7 anonim válasza:
Mondjuk sokaknak nem fér bele, hogy a legalább ötéves képzést szándékosan meghosszabbítsák legalább fél évvel, főleg ha dolgozniuk is kell közben, nem véletlenül a levelezősök bukdácsolnak a zv-ken elsősorban.
2023. jan. 26. 22:46
7/7 anonim válasza:
Szegeden végeztem 2009-ben. Az őszi államvizsga időszakban az 5 vizsgából 2 sikerült, igaz, azok négyes és ötös jeggyel. Ott az volt a szabály, hogy ha egy tárgyból buksz, akkor pótvizsgázhatsz, de ha kettő vagy több nem sikerül, akkor automatikusan csúszo fél évet. A tavaszi államvizsga időszakban meglett a maradék három vizsgám is, mindegyik hármassal.
Nálunk az is nehéz volt, hogy sikerült a TO-nak úgy beosztania, hogy a közigre négy hét, a büntetőre meg kettő és fél hét állt rendelkezésre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!