Adhat egy tanár félévkor kettest 3.64 es áltagra mert az ő általa tanított másik tantárgyból 2.30 ra állok?
Az eggyik tanár a sulinkba 2 tantárgyat tanít ( föci kémia)
Kémiából 2.30 ra állok föciből meg 3.64 re. Azt mondta h félévkor mind föciből mint kémiából kettes leszek.
Azt mondtam neki h a kémiát értem h abból miért leszek kettes de hogy föciből miért az nem. Erre azt mondta h ő figyelembe veszi mindkét tantárgyat és az alapján ad egy jegyet. A házirend szerint 4.60 tól köteles megadni a tanár az ötöst. 4.50-4.60 között pedig eldöntheti.
Tehát elvileg kémiából kettes lennék föciből meg négyes de ő azt mondta h mindkettőből kettes leszek.
Megteheti ezt?
Egyébként nekem is volt egy ilyen tanárom aki nem volt normális.
Volt egy kedvenc tanulója és az felelt nem tudott semmit, ekkor a tanár azt mondta nem érvényes, fogja feleltetni mégegyszer jövöhéten és ha nem tudja 2x 1es, viszont nyilván a kedvenc tanulója tudta hogy felelnie kell 5 ös lett.
Bezzeg ha más felelt az nem kapott másik lehetőséget hanem bevágta az 1-est.
Kellene vmi bizottság ami rendszeresen ellenőrzi a tanárokat, egyre nagyobb probléma hogy gyerekeket bántanak és fognak ki.
Ez a kérdés teljesen kamu.
Ha ezt csinálná egy tanár akkor az osztály főnök jelentés nélkül is kérdőre vonná. Normál esetben .5ös átlag esetén dönthet a tanár, hogy lefelé vagy felfelé kerekíti, ezt leszámítva pedig átlag alapján kerekítenek. Ettől eltérés esetén már kérdőre vonnák, főleg egy ekkora eltérés esetén és indokolatlanul.
Magát szívatná meg a tanár de úgyis kijavítanák. Tehát semmi értelme nem lenne ilyenekkel pattogni.
Valószínűbbnek látom, hogy
-a kérdés kamu
-a kérdező félre értett valamit
-a tanár rosszul mondott valamit
De legrosszabb esetben is 3mast meg kéne adnia, ha a témazárókat nézzük. De esélyesebb inkább a 4-es.
#11-nek:
Én úgy oldottam meg párszor ezt a kérdést, amikor a lányommal szemben akart szemétkedni tanár, hogy bementem az igazgatóhoz és elmondtam a helyzetet.
Nagyon hamar leszálltak róla, két tanárnál is bekövetkezett hogy törölte az egyest amit jogtalanul adott.
Azóta békén hagyják.
Kérdezőnek: Várd meg, hogy megkapd a jegyeket. Addig még ne történt semmi szabálytalan.
Ha beváltja az ígéretét akkor javaslom hogy felnőtt módjára kérj időpontot az igazgatótól, és összeszedetten mond el neki hogy milyen jegyeid voltak, azok hány százalékban számítottak bele az átlagba, ezeknek mennyi volt az átlaga, és hogy ehhez képest milyen jegyet kaptál.
Végezetül fogalmazd meg azt a határozott kérdésed, hogy az a célod, hogy az osztályzat korrigálva legyen.
Ha igazad van, az igazgató nem várja meg hogy szülői segítséget kérj!
Nem biztos, hogy kamu. Tényleg voltak és vannak ilyen tanárok. Meg úgy általában is vannak az emberek között ilyenek. Később bárhol bele fogsz futni ilyenekbe, ha majd dolgozol a munkahelyeden, vagy amikor intéznéd az ügyeidet akkor egy hasonlóan inkorrekt ügyintéző is meg tudja nehezíteni a dolgodat. Ne hagyd magad.
Ez még nem jelenti azt, hogy minden tanár ilyen. A többségük normális.
#17-nek:
De vigyázat! Összeszedetten menjen, tudjon világos tényeket közölni, és ezek tükrében megfogalmazni hogy "mit akar"! Vagyis a jegy korrekcióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!