Ha idén végez valaki alapszakon, akkor ebben az eljárásban már jelentkezhet mesterképzésre?
Figyelt kérdés
Ha nyáron van államvizsga. Mert egyetem honlapján azt írta, hogy olyanok jelentkezhetnek, akik 2022 decemberig megszerezték a diplomát, gondolom ez a keresztfélévre vonatkozott, csak nem írták még át. Meg amúgy a szóbeli alkalmassági elbeszélgetések mikor szoktak lenni? Az államvizsgák után júniusban, vagy még áprilisban?2023. jan. 8. 08:47
1/3 anonim válasza:
Most februárban kell az e felvin jelentkezni. Az egyetemeken általában van ilyen lehetőség,hogy előrehozzák a záróvizsgat annak,aki mesterképzésre akár felvételizni. Szóval van lehetőséged szeptemberben elkezdeni a mesterképzést , ha most a tavasszal záróvizsgazol.
2/3 A kérdező kommentje:
Ha májusban lemegy a zv az már jó? Felvételi elbeszélgetésre mesterre már oklevéllel a kézben kell menni, vagy nem baj ha addigra még nincs?
2023. jan. 8. 09:21
3/3 anonim válasza:
Én idén májusban voltam a mesteres felvételin, júniusban volt az alapszakos záróvizsga és szeptemberben kezdtem a mestert. Nem gond, nyilván tudja mindenki, hogy ahogy az érettségizők sem érettségiztek még februárban, úgy az alapszakosoknak sincs még meg a diplomája (jó, a 7 féléves képzéseken igen). Ez bele van kalkulálva a rendszerbe. A felvételi elbeszélgetésen nem fogják kérni a diplomát, majd szépen hiánypótlásban lekérik maguknak és abból adnak pontokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!