Ezzel nem valósított meg diszkriminációt a tanár?
NEM; egyszerüen csak betartja az illemszabályokat.
Egy férfi egy nöt akkor tegezhet, ha ö megengedi - az osztályban a lányok ez a kategória.
Férfiak esetén az idösebb vagy magasabb rangú engedi meg a tegezést - au osztályban a fiúk ez a kategória.
Ez az illem. Férfiak és nők között a nőnek kell először megengedni, hogy tegezhessék. Viszont férfiak és férfiak között az idősebb dönt. Persze ha nagy a korkülönbség (20+év), akkor az idősebb dönt.
Ez nem diszkrimináció, hanem több százéves szokás/illem. Érdekes, hogy nem hallottál még róla, nekem ezt tanították szüleim, nagyszüleim.
27/N
De akkor az összes többi tanár nem tartja be az illemet, amikor mindenkitől megkérdezi, hogy nem gond-e ha tegeződünk?
Én amúgy ezt úgy tudtam, hogy ha egy férfi megismer egy nőt, akkor alapból magázódnak (nyilván nem egy buliban vagy ilyesmi) és eleve a nő ajánlja fel.
De nekem ez így ebben a kontextusban nagyon furcsa volt és kényelmetlen.
Olyan érzésem van, hogy egy kicsit rugalmatlan vagy ebben a mai rohanó világban. Ahol az oktatás a diákok és a tanárok csapatjátéka. Gyakran csak akkor gördülékeny, ha mindenki rugalmasan áll hozzá...
[Szerencse, hogy nem fordultál egyből az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz...]
6. Az illem nem rendelkezik a felől, hogy mi a prioritás, ha egy fiatal nő és egy idősebb férfi találkozik. Az idősebb férfinak az idősebb okán, a nőnek a nősége okán lenne oka felajánlani a tegeződést. Így egyik eset sem sérti az illemet.
Én egyszerűen csak bemegyek és vagy magázódom mindenkivel, vagy engedélykérés nélkül letegezem a hallgatókat. Ez ugyanis egyetemje válogatja. Az ELTE BTK-n mindenkit magázunk általában, a Corvinuson és az ELTE-PPK-n meg tegeződik mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!