Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyáltalán való nekem az egyetem?

Egyáltalán való nekem az egyetem?

Figyelt kérdés
Egy kissé nehéz szakra jelentkeztem, bár az egyik könnyebb tárgyból levizsgáztam, egyetemi viszonylatban egy jó eredménnyel, hármassal, de vissza van még 4 db, ráadásul 1-2 vizsgát kénytelen voltam úgy felvenni, hogy így már csak 2 lehetőségem van a 3 helyett, annyira összetorlódna, készületlenül meg nem akarok menni. Viszont azt érzem, hogy napi 5 óránál többet egyszerűen képtelen vagyok tanulni, ami kérdéseket vet fel bennem, hogy talán nem nekem való az adott szak.
2022. dec. 17. 16:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az első félév mindenkinek nagyon nehéz,de sikerülni fog.
2022. dec. 17. 17:07
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha meg véletlenül 1-2 tárgy mégsem, akkor majd jövőre.
2022. dec. 17. 17:30
 3/13 anonim ***** válasza:
Mi az a nehéz szak, és az a nehéz tárgy?
2022. dec. 17. 18:02
 4/13 anonim ***** válasza:

harmadéves vagyok, igen nehéz szakon, soha nem is tudtam többet tanulni 5 óránál. Nem ez a lényeg, hanem hogy meglegyen a tudás, ami később kell, meg a vizsga. Az hogy nem első helyen vettél fel vizsgákat semmi gond, én is mindig szétcsúsztatom őket, hogy legyen időm tanulni.

Ne számolj azzal, hogy csak harmadjára lesz meg, persze, ne az utolsó vizsgaalkalmakat vedd fel. UV-k valszeg lesznek, nem ezen fog múlni. Most fontosabb, hogy csináld, és ne most hátrálj meg.

Megcsináltad az ÉRETTSÉGIT! Ott 1 héten kellett 4 év anyagát tudni, egyetlen lehetőséged volt, azt most megcsináltad, ne most add fel. Ha nem megy elsőre, tudsz menni még 2-3-szor is. Bőven van időd.

Pár szigó után is úgy gondolom, hogy az érettségi sokkal stresszesebb és nehezebb volt, sokkal több minden múlott rajta, megcsináltuk, úgyhogy mostmár ne állítson meg senkit semmi abban, hogy egy vizsgaidőszakot megcsináljon!

2022. dec. 17. 22:22
 5/13 A kérdező kommentje:
3. Földrajz-testnevelés tanári. Földrajztudomány, amivel birkózom. De nem adom fel, legfeljebb jövőre felveszem megint, tényleg nem tragédia az sem.
2022. dec. 17. 22:27
 6/13 A kérdező kommentje:
4. Egyébként, ha már érettségi, az emeltet föciből utólag csináltam, tavaly ősszel.
2022. dec. 17. 22:29
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
Azt gondoltam valami mérnöki vagy orvosi🙈
2022. dec. 18. 03:07
 8/13 A kérdező kommentje:
7. Nyilván nem, ezzel én is tisztában vagyok. De itt is vannak azért húzós tárgyak.
2022. dec. 18. 03:28
 9/13 anonim ***** válasza:
41%
Egyrészt büfészak, másrészt egyáltalán nem tartozik a nehéz szakok közé, harmadrészt a 3-as érdemjegy egyáltalán nem számít jónak egyetemi viszonylatban sem (közepes), negyedrészt pedig nem "küzdeni" kell a vizsgákkal hanem olyan szintre megtanulni az anyagot, hogy később a munkaerőpiacon értékesíteni tudd, ezért érdemes minél mélyebben és logikusan átlátni a tématerületet, mely tükröződik az érdemjegyek átlagának növekedésében is.
2022. dec. 19. 14:38
 10/13 anonim ***** válasza:
9. Mesélj még!!
2022. dec. 19. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!