Akinek szociálpedagógus diplomája van, elmehet kollégiumi nevelőtanárnak? Ha igen, akkor kell esetleg mellé még valami más “szak”?
Figyelt kérdés
Érettségi után szociálpedagógus szeretnék lenni, egyetemi diplomával, és leginkább ebben az irányban szeretnék elhelyezkedni, de sehol sem találok pontos választ. Esetleg van itt olyan aki szociálpedagógus szakot végzett? Tudna mesélni róla, hogy milyen? (Milyen tantárgy kell hozzá főképp, mennyire nehéz stb)2022. dec. 17. 11:35
1/6 anonim válasza:
Megnéztem egy ilyen állást és elfogadja ezt a diplomát, más nem kell hozzá.
2/6 anonim válasza:
Szia! Én azt végeztem. Elmehetsz nevelő tanárnak, de azért hátrányban leszel egy pedagógushoz képest, mivel nem fogsz tanulni szaktárgy pedagógiát, érdemes a középiskolai anyagból, matek, töri, magyar stb. fenntartani a tudást, különben nem fogsz tudni segíteni a háziban, korrepetálni stb. Én a Pázmányon végeztem, ott a pedagógia szakos tárgyak főként az élménypedagógiát jelentették, hogy tudsz közösségfejlesztő csoportokat tartani, vagy nyári tábort szervezni, mivel ez elsősorban szociális végzettség. Az egyetem nem nehéz, a vizsgaidőszak húzósabb, mert a pszichológia, szociológia, illetve a szociális munka alapelméleteit azért meg kell tanulni, illetve a gyermekvédelmi és szociális törvényt, de a szorgalmi időszak lightos mert főként kommunikáció és személyiségfejlesztésről szólnak a szemináriumok. Arra készülj, hogy több terepen végzett szakmai gyakorlat van, a Pázmányon összesen négy, de ez egyetemfüggő. A Pázmányon az jó volt, hogy gyakorlatilag bárhova lehetett menni, nem volt előírva, hogy melyik félévben melyik kliens célcsoporttal (gyerekek, idősek, hajléktalanok, szenvedélybetegek stb.) kell megismerkedni. Természetesen szakdolgozatot ugyanúgy kell írni mint más szakon és záróvizsga is van a végén!
3/6 anonim válasza:
Lehet egy róma iskolában tanár a szociálpedagógus tarthat órát,be tud avatkozni,ha a tanár az órán nem tud fegyelmet tartani?
6/6 anonim válasza:
Teljesen mindegy, mert szinte nulla az esélye, hogy bekerülj. Legalábbis itt Bp.-en. Ha a kollégiumok honlapján megnézed a "munkatársak" menűt akkor ki fog derülni, hogy min. 10-15-25 éve vannak ott, és ha üresedés is van akkor ismerőst, volt tanitványt stb. vesznek fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!