Miben tér el az egyetemen a szociálpedagógus és a szociális munkás szak?
Sziasztok :)
Rengeteg egyetemnél látom a szociális munkást, viszont a szociálpedagógust nem annyira.
Miben tér el? Esetleg milyen munkakörökben lehet elhelyeszkedni velük?
Ha valaki esetleg ezt tanulja milyen órákat kaptok?
Melyik egyetemeket javasolnátok?
Néztem a Szegedit,Károli, és Elte. Ennél a 3-at találtam, inkább pesti egyetemeken gondolkodok. Szegedi nagyon tetszik csak nem tudom milyen lenne a kolis élet :/.
Előre is köszönöm a segítséget :D.
Annyira nem tér el. Szocpeden több a pedagógiás tárgy, de tulajdonképpen a végzés után ugyanazokat a pozíciókat lehet betölteni. A szociális szférában és a gyermekvédelem területén lehet elhelyezkedni.
Én a Pázmányon (Budapesten) tanulok szocpeden, a képzés szociológiai, pszichológiai, pedagógiai és a szociális munka gyakorlatával kapcsolatos tárgyakból áll össze.
Szociálpedagógiát ajánlom, mert utána szakirányú továbbképzési szakon lehetsz: fejlesztő-differenciáló szakpedagógus.
De, ha egyéb terület érdekel, akkor a szociális munkás szak is jó, szakirányú továbbképzési szakok: 1/2000 SzCsM rendelet és a 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet alapján. Egyéb: Addiktológiai konzultáns, Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!