Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megbuktam tegnap korelettan...

Megbuktam tegnap korelettan vizsgán, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ez az első félévem orvosin, az első vizsgaidoszakom is. Eddig az összes vizsgám meglett (meg az anat is) tegnap mégis megvagtak korelettanon. Tegnap kisirtam magam meg aludtam 11 orat de még mindig rosszul vagyok. Tudom, hogy újra lehet csinálni de egyszerűen annyira sokat tanultam rá, és a tudat hogy most kezdhetem elölről mikor még mennyi vizsga és hány óra tanulás vár rám felbosszant. Nem panaszkodni jöttem ide, mert tudtam hogy ezzel jár az egyetem főleg az orvosi de sose buktam meg sehol semmin, (meg a forgalmim is elsőre lett meg, meg tényleg minden) utalok veszteni és nem is tudok és borzasztóan maximálista vagyok.:(

Nem érzem jogosnak a bukást, mert oké hogy nem volt 100%os a tudásom de egy olyan 70 biztos volt, mindent jól elmondtam 1 kérdésnél teljesen belezavarodtam es ott kezdődtek a gondok, a professzor se volt valami jó passzban látszott rajta hogy kötekedős kedvében van.

Valami felsőbb éves orvosis aki már tulvan pár vizsga bukason segítsen hogy neki mi segített ezeket elfogadni. A bátyám (aki szintén orvosira jár csak o vidékre) csak azt tudja mondani hogy o mar hány vizsgajan bukott meg és hogy nincsen semmi. Hát igen, őt nem érdekli hogy megbukik vagy sem amíg nem kerül át fizetősre, ha látja hogy elkene kezdeni tanulni elkezd, és akkor tényleg belehuz. Ez a különbség kettőnk között. Én már a vizsgák előtt hetekkel bőven tanulok.

#vizsga #orvosi #Korélettan
2022. dec. 17. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

nem vagyok orvosin, de egészségügyes vagyok én is, mi is tanulunk élettant, és elég buktatós tárgy nálunk is, de egyetemen ha megbuksz egy vizsgán az nem olyan mintha az érettségidet rontottad volna el, felesleges ennyire rágörcsölni, mert nem ez volt az utolsó, ahogy írtad, ez nagyon tanárfüggő is ha szóbeli vizsga van

ha úgy érzed te tanultál, akkor nem kell elölről kezdeni az egészet, elég ha felidézed mik azok amiken elcsúsztál és azokat átnézed

2022. dec. 17. 09:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

El kell fogadnod, hogy mostantól nem fog mindig, minden elsőre, 5-re menni, mint a gimiben. És igen, akkor is MINDIG benne van a pakliban, hogy megbuksz egy nehéz vizsgán, ha sokat tanulsz rá és sokmindent tudsz. Főleg a szóbeliken.

Muszáj elengedni az ilyesmit. Azon meg végképp nem szabad rágódni, hogy te mennyire érezted azt a buktatást igazságosnak... Én nemrég végeztem, 10 UV-m volt (amúgy 4,1-es összátlagom lett) SEMMIT nem fog számítani. Igen, az számít, hogy az adott vizsgaidőszak véges, és most szorosabba kell fognod a tempót.

Én MINDIG elsősorban a csúszótárgyakra koncentráltam, azokat sosem hagytam a vizsgaidőszak végére.

Fel a fejjel!

2022. dec. 17. 09:30
 3/15 A kérdező kommentje:
Koszi nektek:))
2022. dec. 17. 10:23
 4/15 anonim ***** válasza:
53%
Ha ez az első féléved orvosin, akkor hogy vizsgázol egyből kórélettanból? Meg egyáltalán hogy lett meg az anatómia szigorlatod még orvosi előtt?
2022. dec. 17. 11:52
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem a szigorlatom lett meg csak vizsgám. Szigorlat evvegen lesz.
2022. dec. 17. 12:03
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, hogy ha középiskolában szúrsz el egy dolgozatot, az sokkal rosszabb. Újra tudsz vizsgázni egyetemen, de középiskolában a dolgozatot nem tudod újra írni (hacsak meg nem engedi a tanár jófejségből).
2022. dec. 17. 13:27
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Süss egy jó sütit, rúgjál, tépjél be, kúrj egy jót, nézz meg egy filmet, akár ezt mindet együtt. Igazából mindegy mit. Csinálj valamit két napig amit szeretsz, aztán kezdj tanulni a pótra.

Két-három félév után majd megszokod, egy ilyen apróság miatt nem kell magad rosszul érezni. Van olyan, hogy nem adja ki, még a legjobbaknak, legokosabbaknak sem.

2022. dec. 17. 14:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Az anatómia 3 féléves tárgy,hogy szigorlatozol év végén? Melyik orvosira jársz?
2022. dec. 17. 16:51
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem Pestre jársz,mivel írtad hogy a tesód videkre. A SOTE-n 5. Féléves tárgy a kórélettan 1. Első félévben alapozó tárgyak vannak,mint kémia, molekuláris sejtbiológia, anatómia (Pécsen csak második félevtől) stb. Te első félévben nem tanulhattál korélettant. Annak a tárgynak előfeltételei vannak, és bizonyos alap tudást igényel.

Üdv,

Egy Pécsi első éves orvostanhallgató

2022. dec. 17. 17:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A középiskolai tananyag véges, az egyetemi végtelen. Az a kép, amit magadróp kialakítottál, emiatt szükségképpen torz. Változik az énképed, és ez fáj. Csakhogy ez a változás szükséges ahhoz, hogy amikor orvos leszel, meg tudd hozni a megfelelő döntéseket akkor is, ha egy helyzetben csak 20%-ban tudsz jót cselekedni. Azt nyilvánvalóan belátod, hogy van karakterbeli különbség egy középiskolás gyerek és egy végzett orvos között, hiszen az utóbbira az emberek rá merik bízni az életüket. Ennek a karakterbeli érésnek a része most ez a vizsgaélmény is.
2022. dec. 18. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!