Szerintetek gáz, hogy otthagytam az egyetemet, s inkább szakmát választottam helyette?
Láthatóan valahogy traumatizált az oktatás okozta teljesítménykényszer. Lehet, hogy emiatt rosszul döntöttél, de könnyen lehet, hogy jól: nem kell mindenkinek diploma.
Arra azért készülj fel, hogy a szakmában se lesz mindenki jó ember, ahogy a diplomások se mind rossz emberek (ahogyan arra utalsz).
De engem leginkább az érdekel, hány éves lehetsz, hogy még mindig azzal foglalkozol, mások szerint mi a gáz.
Egyáltalán nem vagy ettől kevesebb és ki lehet teljesedni a szakmával is az életben. Sokan halálra tanulják magukat kemény pénzekért és ők nem tudnak jól elhelyezkedni diplomával. Illetve az is számít, hogy miben érezzük jól magunkat. Ha nem érezzük jól magunkat a tanulnivalóban, nem is fog működni.
Nem lehet mindenki tanár, adjunktus, közgazdász, jogász, STB. Sőt: konkrétan erős hiány van a szakmunkásokból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!