Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van aki azért hagyta abba az...

Van aki azért hagyta abba az egyetemet mert szorongott miatta? 22/L

Figyelt kérdés

Amióta egyetemista lettem ideges vagyok, folytonos sírhatnékom van, nem kapom a helyem a világban, reszketek, étvágyam sincs és csak aludnék egész nap. Ha hasonló helyzetben voltatok, hogy kezeltétek?

22/L

2022. nov. 16. 10:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem csak ez játszott közre, de igen, én is főként emiatt hagytam ott.

2 félév után most passzívon vagyok, és máshova fogok menni, más képzési területre. Egyszerűen csak nem volt nekem való a szak, és az oktatás színvonala sem volt túl magas, így abszolút nem volt értelme a szenvedésnek.

Nem lehet, hogy nalad is ilyesmi az oka? Hogy mondjuk nem is igazán érdekel a szak, és nem is jössz ki jól a szaktársaiddal?

2022. nov. 16. 10:16
 2/14 anonim válasza:
100%
Én munka mellett vagyok ugyanígy. :(
2022. nov. 16. 10:31
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos ez is közrejátszik, hogy nem igazán vagyok nyitott, mert kb olyan mintha itt se lennék.

Igazából most kezdek rájönni hogy a szak se a megfelelő, gondolkodom hogy második félévet nem folytatom, viszont a szülőkkel nehéz lesz egy véleményre jutni.

Köszönöm 😇

2022. nov. 16. 10:34
 4/14 A kérdező kommentje:
Második: sajnálom. Én egy utálatos munkahelyről jöttem egyetemre, ott se volt jobb, utólag visszamennék mert a főnökök szerint jó munkaerő vagyok, viszont a kollégákkal nehezen lehet együttműködni. 🤷🏼‍♀️
2022. nov. 16. 10:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

az egyetemet nem szabad otthagyni...én is otthagytam, sajnos mindkét fiam is...

Én is szorongtam. A gyerekeim más-más helyen, de beszóltak egy profnak..az meg rámutatott az ajtóra..

Hogy mi a tanulság? Már bánják, de késő bánat eb gondolat.

Én azért nem szólok nekik, mert én is tipliztem...nagy hiba volt..életem nagy tévedése.

Kedves kérdező! Pihenj, és fuss neki újból..ne add fel...nagyon meg fogod bánni. Diploma nélkül nehéz lesz, bár az ellenkezőjét állítja a média..hazudik mindegyik.

2022. nov. 16. 10:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hajaj, én amikor kezdtem a jogot négy évvel ezelőtt, az első hónapokban sírva keltem sírva feküdtem, órákon, előadásokon is alig bírtam visszatartani a sírást, annyira nem találtam a helyem. Hülyének éreztem magam a szakhoz, ráadásul a gólyanapokat kihagyva nem volt ismerősöm se az első hetekben, borzalmasan ki voltam készülve. Aztán amikor jöttek az első zh-k és vizsgák, és csont nélkül sikerült minden (mivel a szorongásom ellenére serényen készültem folyamatosan), elkezdtem jobban lenni, és kialakult egy kis baráti köröm is, így már nem voltam egyedül, volt kivel beszélgetnem és kitől segítséget kérnem, és az is segített hogy jól ment a suli. Most vagyok utolsó éves, egyenesben vagyok, és örülök hogy erősebb voltam a szorongásnál, ami hidd el kérdező, elmúlik ha hozzászoksz az új helyzethez és követelményekhez, csak az elején nagyon szhar.
2022. nov. 16. 12:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az online "oktatás" alatt szorongtam, de nagy nehezen kibírtam, és nem hagytam ott az egyetemet.
2022. nov. 16. 22:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden héten eszembe jut hogy otthagyom, de aztán mégsem. Mérnöki kar, kibebacott nehéz. De már a felénél csúnya lenne feladni
2022. nov. 17. 09:15
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon szorongok,kb.naponta érzem azt,hogy hagynám az egészet....,de már túl vagyok 2 éven, bántana a sok elvesztegetett idő...
2022. nov. 18. 09:56
 10/14 anonim ***** válasza:
69%
Mérlegeld mindenképp, hogy mi ér többet. Az egészséged, vagy egy papír? Nem ér annyit, hogy rá menj idegileg. Ezer más lehetőség van a diplomán kívül is. Én nem bántam meg, hogy abba hagytam, ennek 10 éve, ha az élet úgy hozza, akkor majd újból megpróbálhatod te is.
2023. febr. 8. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!