Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Maradjak vagy menjek el az...

Maradjak vagy menjek el az egyetemről?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Most fogom az első fèlévemet teljesíteni anglisztika szakon,viszont már egy ideje gondolkodom rajta hogy otthagyom az egyetemet,mivel nem úgy megy ahogy szeretném(2-3 vagyok)

Emellett nem is érdekel annyira a nyelvi része.

Ti mit csinálnátok a helyemben? Tartsak ki vagy menjek el dolgozni?

2022. nov. 13. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
31%
Az egyetem már nem arról szól, hogy szép jegyekkel kell elvégezni. Szerintem fejezd be mostmár, legalábbis ha a másik opció az, hogy egy érettségivel munkát keresel akkor mindenképpen. Ha úgy ahogy van nem tetszik akkor meg keress más jobban tetsző, lehetőleg hasznos szakot
2022. nov. 13. 16:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát van nyelvvizsgám+szakmám is szóval nem érettségivel menném a vakvilágba
2022. nov. 13. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem érdekel a nyelv, miért mentél nyelvi szakra?

Milyen szakmád van? El tudnál abban helyezkedni? Ha igen, akkor feleslegesen végeznél n+1-ik bölcsészként, miközben már 2 hónap után unod és nem szereted a szakot.

2022. nov. 13. 17:08
 4/10 A kérdező kommentje:

Pptnhogy a nyelv érdekel,de nem nyelvi mester szeretnék lenni,a suliba meg nagyon belemegyünk a ragozásba meg stb..

Turisztikai irodába eltudnék helyezkedni simán,vagy pld recepciósnak.

Viszont álmom a fordítói mester.

2022. nov. 13. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Pedig az anglisztika jelentős része nyelvtan lesz végig, ha ez most nem megy, lehet, hogy az alapvizsga megállít téged. én nem kinlódnék vele.
2022. nov. 13. 17:21
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
#4: Már megírtam más hasonló kérdésre is, hogy angol-magyar fordítóként vagy tolmácsként Magyarországon csak protekcióval lehet elegendő jövedelmet nyújtó állást találni. Dunát lehet rekeszteni a végzett anglisztikásokkal, s aki nem akar nyelvtanárkodni, az szinte mind fordítani vagy tolmácsolni akar. Messze nincs ennyi angol-magyar fordítóra és tolmácsra szükség. Sok az eszkimó és kevés a fóka. A tolmács és fordító mesterdiplomáddal annyit tudsz majd kezdeni, hogy kiszögeled a falra. Ha nincs ismerősöd, aki felvesz majd egy állásba, akkor felejtsd el ezt az irányt, mert csak az idődet és az államilag támogatott féléveidet pazarolod.
2022. nov. 13. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

Kicsit zavaros ez a kérdés. Nem érdekel a nyelvi része (mit értesz amúgy nyelvi rész alatt?), de érdekel a nyelv, és nem akarsz nyelvi mester menni (mit értesz nyelvi mester alatt?), de mesterszak az álmod...?

Nem suli, egyetem.

El nem tudom képzelni, milyen ragozásba mentek bele. Ha a nyelvészetes tárgyakra gondolsz, azok tényleg nem könnyűek, később sem lesznek azok. Ha már most úgy érzed, nem megy jól ez a szak és nem érdekel igazán, inkább hagyd ott, ne vesztegess rá több államilag finanszírozott félévet.

(egy végzett anglisztikás)

2022. nov. 14. 00:38
 8/10 anonim ***** válasza:
92%
Nekem ez az utolsó félévem SZTE anglisztikán. Nekünk csak az első évben voltak nyelvi gyakorlatok, igen, akkor gyakorlatilag egyedül azok voltak (két félév alatt kellett nyolc ilyen tárgyat elvégezni), de utána nem. A következő négy félévben talán egy olyan tárgy volt még, ami magára a nyelvtudásra ment rá, azon kívül nyelvészet, irodalom, töri, kultúra van. Valahol biztos megtalálható a mintaterv, nézd meg, hogy a többi tárgy mennyire érdekel.
2022. nov. 14. 10:29
 9/10 anonim válasza:
Igaz én germanisztikán vagyok, de hátha segítség amit írok. Én is rettentően sokat küzdöttem az egyetemen hasonlóan gyenge jegyekkel eleinte. Elég nagy lemaradassal mentem oda egy vidéki középiskolából, hiába volt emelt érettségim. Most végzős vagyok, leadtam a szakdolgozatom stb. Nem volt könnyű, sokat kellett tanulni és sokat kellett keszulnom önállóan vagy magantanarral különösen az alapvizsga 1 és 2 előtt. De ennek ellenére azt mondom hogy maximálisan megéri minden nehézség ellenére. Rengeteget tanultam, sok barátom lett az évek alatt, és most hogy már munkát keresek és járok interjúkra azt kell mondanom hogy korántsem volt felesleges ez a pár év, mert nagyon megfizetik. Szóval hajrá máshol se lesz könnyebb, de ha belerázódsz a képzésbe akkor sokkal több sikerélményed lesz és jó lesz.
2022. dec. 6. 14:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is elég ellentmondásos, amiket írsz. Ha nem érdekel a képzés "nyelvi része", akkor hogy akarsz fordító-tolmács mesterképzésre menni később? (Én germanisztikát végeztem.)
2022. dec. 6. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!