Hogyan tud kiiratkozni egy gólya egyetemről?
Sziasztok!
Felvételt nyertem egyetemre, jövőhéten már óráim lennének de személyes okokból nem tudom és szeretném elkezdeni az egyetemet. Lényegében úgy alakult a családi helyzetem és az anyagi is hogy sehogysem tudnám megoldani a feljárást.(levelezői) És igen ez hirtelenséggel jött,mind idáig nem így volt kalkulálva.
Gólyaként ha aktív félévem van és felvettem a tárgyakat de most leadom őket,mi a menete ennek?
Életmentő segítség lenne ha valaki válaszolna!
Előre is köszönöm!
22L
Kiiratkozni (a hallgatói jogviszonyt megszüntetni) bármikor lehet: Neptun kérvényben, vagy akár e-mailben is lehet intézni ezt. Ha ezt teszed, és később mégis el akarod kezdeni az egyetemet, megint felvételizned kell.
Az is lehet opció, hogy csak passziválod a féléved (nem minden egyetem engedi az első félévet passziválni, utána kell járni ennek), azaz szünetelteted a hallgatói jogviszonyod, ennek vannak korlátai de később újrafelvételi nélkül meg tudod kezdeni a tanulmányaidat, és a TB is fedezve van addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!