Érezte már valaki hasonlóan, hogy van egy végzettsége nem ér semmit?
Figyelt kérdés
Nekem OKJ vizsgám van amire érettségi után szántam még 1 évet, hogy megszerezzem "a teljes szakmát" aztán mint kiderült felesleges volt. Nem tudtam érvényesülni vele a munkahelyemen. Azt mondták hiába ilyen a végzettségem neve mert ez "csak egy papír".
Elgondolkoztam, hogy akkor mi a fészkes fenéért töltöttem el még egy 1 évet ha még ennyit sem ér. Tehát elmondható hogy az az évem mehetett a kukába, amiért dühös is vagyok magamra hogy elvállaltam. Azt gondoltam, hogy nem fontos az iskolai tudás meg egyebek, de azért ez megdöbbentő...
2022. nov. 12. 15:06
1/10 anonim válasza:
Én diplomás vagyok, nekem 6 évem ment a kukába. Most szakmát tanulok, bánom is, hogy nem rögtön szakmát tanultam érettségi után.
2/10 anonim válasza:
S fontos, hogy olyan szakmát válassz, ami hiányszakma. Pl autószerelő, villanyszerelő, stb, esetleg fodrász. A városomba elég kevés a jó fodrász. 1-es voltam.
3/10 anonim válasza:
#1: Milyen diplomád van, és most mit tanulsz?
4/10 anonim válasza:
Én most pont ezt érzem. Pszichológus végzettségem van. :/ Nem tudom mit kellene, lehetne csinálni, de valamit kell mindenképpen, mert ahogy most van az nagyon nem jó.
5/10 anonim válasza:
Földrajz-technika tanári. Most éppen villanyszerelőnek tanulok, de tervben van a víz-gáz-fűtés szerelői is, esetleg az autószerelői is. S a poén, hogy most nem hülyülök bele a tanulásba, mint anno, egyetemen, van időm élni is, nincs bűntudat, hogy már megint nem haladtam a rengeteg olvasnivalóval, beadandóval. Ha egyetem, csakis a mérnöki, orvosi éri meg, szvsz.
6/10 anonim válasza:
S hogy miért a tanárit választottam anno? Hivatástudatból. Tipikusan az a gyerek voltam 19 évesen, akit nem a pénz motivált, ahogy most sem az. De sajnos a (tanári) hivatástudatra nem adnak egy kiló csirkét a boltban, nem tudom befizetni a csekkeket.
7/10 anonim válasza:
#6: Nem is dolgoztál a tanári pályán? Igen, én ezt megértem sajnos. Mindenki pénzből él, és a csekkeket fizetni kell. Magánórák tartásán nem gondolkodtál majd a másik munkád mellett?
8/10 anonim válasza:
7. Nem valami piacképes a szakpárom ebből a szempontból. Föciből magánórát tartani szinte lehetetlen. Nem dolgoztam amúgy a közoktatásban, de hallva, hogy mik történnek, inkább nem is vállalom be, elég volt az egyetemen a sok éjszakázás. Bárcsak lett volna érzékem a nyelvekhez, reáltárgyakhoz...
9/10 anonim válasza:
#8: A nyelvtanuláshoz biztos kell valamennyi nyelvérzék, de szerintem a szorgalom és az érdeklődés fontosabb hosszú távon. Örülök, hogy azért találtál egy B tervet, ügyes vagy és kitartó. Sokan csak panaszkodnak, de nem tesznek semmit azért, hogy pl. jobban keressenek.
10/10 anonim válasza:
9. Ha valamit köszönhetek az egyetemnek mindenképp, hogy kitartásra nevelt. Ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!