Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A 4,83 a átlag az hányas...

A 4,83 a átlag az hányas jegynek felel meg?

Figyelt kérdés

2022. nov. 9. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Kerekítünk. 5-ös.
2022. nov. 9. 15:13
 2/6 anonim ***** válasza:
61%
#1, a jegyadásnál nem kötelező a kerekítés szabályait használni. Van olyan tanár, aki például 4,6-ra is 4-est ad, mondván 8 tizedtől adja meg a jobb jegyet. De valószínűleg minden jó érzésű tanár megadná 4,83-ra az 5-öst.
2022. nov. 9. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért pontoztátok le a kettest, pedig teljesen jól mondja. A tanár mérlegel. 3,7-re nem adhat 2-es, de hármast simán. Ugyanígy 4,8-ra adhat akár négyest, ha ő úgy találja. Ha mondjuk a témazárók lettek rosszabbak, vagy romló tendencia mutatkozik a tanulmányokban. Ha inkább házi feladatra, otthoni munkára van jó jegy, és a dolgozatok lettek rosszabbak, stb. Vagy ha csak szimplán rosszindulatú a tanár.

Én kaptam már így 4-est.

Sőt, a húgom 555-re kapott már négyest angolból. Azt mondta a tanár, hogy fel volt mentve írásbeliség alól, szóval csak szóban feleltette, de mindannyian tudjuk, hogy nem 5 a tudása. Anyám nem balhézott, azt mondta igaza van a tanárnak. Én biztos bemennék, ha az én gyerekem így kapna négyest, de valószínűleg csak azt érném el vele, hogy következő alkalommal már rosszabb jegyeket adna. Amúgy elég nagy barom is az ilyen tanár, aki így osztályoz, mert azért a jegyeknek tükrözni kéne a tudást. Én nem hagynék magamnak ilyen támadási felületet.

2022. nov. 9. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Tanára válogatja. Lehet, hogy megadja az 5-st, de lehet, hogy csak a 4-est. Mivel, hogy ha az 5-st adja meg, akkor nem lesz motiváció kövi félévben. De ha a 4-st adja meg, akkor lesz mi motiváljon
2022. nov. 9. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:
4-es, azért ez elég fura gondolat, hogy valakit azzal lehet motiválni, hogy lehúzom.
2022. nov. 10. 09:52
 6/6 anonim ***** válasza:

A gimis éveimben ez volt a styl, hogy mindig lejjebb viszik és motiváltak (2016-2020 között voltam gimnazista)

*4-es válaszoló*

2022. nov. 10. 10:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!