Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mondanátok okokat, amiért...

Mondanátok okokat, amiért megéri matekot tanulnom gimiben?

Figyelt kérdés

1. nem érdekel 2. nehéz 3. nem látom értelmét

Jogi pályára készülök továbbtanulni, és mivel nem is érdekel a matek, meg nem is fog kelleni, akkor mi értelme tanulnom a gimis tananyagot? Olyan szinten nem érdekel, hogy konkrétan bármit megtesz az agyam annak érdekében, hogy elfigyeljek, ne oldjam meg jól a házit, stb stb. A tanárom meg valamiért azt hiszi, hogy oda vagyok a tantárgyért, sőt csak az övé a legfontosabb, és éjjel nappal matekozni akarok. Neki is elmondtam már, hogy nem érdekel, ne vegye magára, figyeljen a többi tanulóra, engem hagyjon békén (nem így mondtam persze), mert nem fogom használni, örülök, ha megvan a kettes. Elmondtam neki a továbbtanulási tervemet is, meg úgy az egész elgondolást, de mintha nem értené meg. Hiába mondtam neki, hogy erre az utolsó évre bőven adhat kettest, (ha jobb annak nyílván örülök), mert nem izgat, nem fogom használni, eddig sem használtam.

2022. nov. 4. 17:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A matematika nagyon sok mindenben tud segíteni az életben.Logikus gondolkodást,pénzügyi tudatosságot,stb nagyban elōrelendíti.Én sem voltam nagy matekos gimiben,de túl kell lépni ezen,és nem feladni.Középszinten azért nem lehetetlen az a középsulis matematika,fogd fel kihívásnak,amit teljesítesz,és "ami nem öl meg,az megerōsít" alapon megedz téged.Hidd el,várnak még sokkal durvább kihívások rád az életben,vissza fogod még sírni a logaritmust és barátait.
2022. nov. 5. 00:49
 12/12 anonim ***** válasza:

A gondolkodásod fejlesztése érdekében. Amúgy a jogásznál

e elengedhetetlen a fejlett logika és rendszerben gondolkodás.

2022. nov. 5. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!