Mondanátok okokat, amiért megéri matekot tanulnom gimiben?
1. nem érdekel 2. nehéz 3. nem látom értelmét
Jogi pályára készülök továbbtanulni, és mivel nem is érdekel a matek, meg nem is fog kelleni, akkor mi értelme tanulnom a gimis tananyagot? Olyan szinten nem érdekel, hogy konkrétan bármit megtesz az agyam annak érdekében, hogy elfigyeljek, ne oldjam meg jól a házit, stb stb. A tanárom meg valamiért azt hiszi, hogy oda vagyok a tantárgyért, sőt csak az övé a legfontosabb, és éjjel nappal matekozni akarok. Neki is elmondtam már, hogy nem érdekel, ne vegye magára, figyeljen a többi tanulóra, engem hagyjon békén (nem így mondtam persze), mert nem fogom használni, örülök, ha megvan a kettes. Elmondtam neki a továbbtanulási tervemet is, meg úgy az egész elgondolást, de mintha nem értené meg. Hiába mondtam neki, hogy erre az utolsó évre bőven adhat kettest, (ha jobb annak nyílván örülök), mert nem izgat, nem fogom használni, eddig sem használtam.
Hűha, nagyon erős ellenérzés van benned a matekkal szemben.
Tény, hogy nem lesz szükséged integrálásra, deriválásra (fun fact, nekem van), de vannak olyan ismeretek, amik kelleni fognak az életben ahhoz, hogy hétköznapi problémákat oldj meg.
Oké, hogy jogi pályára szeretnél menni, de adót kell majd fizetned, figyelned kell egy csomó pénzügyi dologra. Ha valami elromlik, tudnod kell, hogyan számold ki, és old meg.
Én azt szoktam mondani, hogy a világunk programozási nyelve a matematika. Ha megfigyeled, rengeteg dolog nem létezne matek nélkül.
Szerintem próbálj meg figyelni, megérteni az alapokat. Nem kell faktra menned, de ne hanyagold el teljesen a tantárgyat, mert később még nagyon jól jöhet egyes ismeret (persze, nem az egész tananyag).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!