Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mondanátok okokat, amiért...

Mondanátok okokat, amiért megéri matekot tanulnom gimiben?

Figyelt kérdés

1. nem érdekel 2. nehéz 3. nem látom értelmét

Jogi pályára készülök továbbtanulni, és mivel nem is érdekel a matek, meg nem is fog kelleni, akkor mi értelme tanulnom a gimis tananyagot? Olyan szinten nem érdekel, hogy konkrétan bármit megtesz az agyam annak érdekében, hogy elfigyeljek, ne oldjam meg jól a házit, stb stb. A tanárom meg valamiért azt hiszi, hogy oda vagyok a tantárgyért, sőt csak az övé a legfontosabb, és éjjel nappal matekozni akarok. Neki is elmondtam már, hogy nem érdekel, ne vegye magára, figyeljen a többi tanulóra, engem hagyjon békén (nem így mondtam persze), mert nem fogom használni, örülök, ha megvan a kettes. Elmondtam neki a továbbtanulási tervemet is, meg úgy az egész elgondolást, de mintha nem értené meg. Hiába mondtam neki, hogy erre az utolsó évre bőven adhat kettest, (ha jobb annak nyílván örülök), mert nem izgat, nem fogom használni, eddig sem használtam.

2022. nov. 4. 17:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Igazából nem értem miért csesztet folyton, miért akar segíteni ha elrontom a házit. Olyan képzetei vanna szegény nőnek, hogy azt hiszi én tudni akarom, vagy igyekszem, vagy bármi, de ennek a szöges ellentéte történik, ki nem állhatom, utálom, semmi értelmét nem találom. Szüleim se használták soha, csak a négy alapműveletet és a pénzügyi számításokat, amik meg mennek. Mit tanuljak még? Egyértelmá, hogy azt, amire szükségem van. Egy mozdonyvezetőnek miért akarnák megtanítani, hogy a hídépítészethez szükséges számításokat? Nem fogja érdekelni, semmi szüksége rá.
2022. nov. 4. 17:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Az is a bajom, hogy iszonyat sok időt vesz el a házi. 4 feladat volt mára, de abcdefghijklmno részből állnak. Még ha könnyű is lenne, akkor is volt amikor 3 (HÁROM) órát vett el a napomból csak a matek. és mást még nem is csináltam.
2022. nov. 4. 17:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hűha, nagyon erős ellenérzés van benned a matekkal szemben.

Tény, hogy nem lesz szükséged integrálásra, deriválásra (fun fact, nekem van), de vannak olyan ismeretek, amik kelleni fognak az életben ahhoz, hogy hétköznapi problémákat oldj meg.

Oké, hogy jogi pályára szeretnél menni, de adót kell majd fizetned, figyelned kell egy csomó pénzügyi dologra. Ha valami elromlik, tudnod kell, hogyan számold ki, és old meg.

Én azt szoktam mondani, hogy a világunk programozási nyelve a matematika. Ha megfigyeled, rengeteg dolog nem létezne matek nélkül.

Szerintem próbálj meg figyelni, megérteni az alapokat. Nem kell faktra menned, de ne hanyagold el teljesen a tantárgyat, mert később még nagyon jól jöhet egyes ismeret (persze, nem az egész tananyag).

2022. nov. 4. 17:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Elhanyagolni azért nem hanyagolom el, mert igaz amit mondasz és értem is, de szerintem túlzás, hogy ennyire durván kell tolni. Az élethez szükséges pénzügyek számolásait meg értem, ezeket nagyon fontosnak tartom. De a többit?!. Meg ha kell valami akkor utánanézek akkor amikor kell. Úgysem tudom megtanulni ami nem érdekel. Tudom, hogy tanultunk logaritmust még tavaly, de fogalmam sincs, hogy mit, hogyan kell benne csinálni. Marha sokat ért, pedig emlékszem akkor is szenvedtem egy sort azzal is.
2022. nov. 4. 17:45
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Jó kis racionális törtfüggvényes integrálás + elemi törtekre bontás, de finom is egy laza diffegyenletben 🤣
2022. nov. 4. 19:39
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy-két egyetemen jogon is előfordul elvileg a matek, ennek azért nézz utána. Talán a Pázmányon vannak statisztika, közgazdaságtan tárgyak.
2022. nov. 4. 19:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Jogra sok pont kell, szóval az érettségit jól kell megírnod. De ha a középszintű követelmények mennek, csak a tanár vár el többet, akkor tényleg hagyjad.
2022. nov. 4. 22:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Logikus gondolkodás nem fog ártani ügyvédként sem. Már ha terveid között van nem éhen halni. A
2022. nov. 4. 22:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Másrészt meg vicces nézni, ahogy emberek belefulladnak a saját hülyeségükbe az életben. Mikor nem tudja szerencsétlen kiszámolni a kamatos kamatot sem, nem érti a gazdaságot alapjaiban, mert a matekhoz annyira hülye, hogy nem is látja meg a lehetőséget semmiben, fel sem tudja mérni, hogy mi éri meg. Ugyanez táplálkozás, életmód témában is vicces tud lenni. Nem igényelnek ezek a témák komoly matektudást, de akinek semmi affinitása a dolgokhoz, meg sem fordul a fejében, hogy matekos szemmel szemléljen dolgokat. Bele sem gondol, csak él bele a semmibe stratégia nélkül és utólag csodálkozik.
2022. nov. 4. 22:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Lesz még az életedben számtalan olyan témakör és tárgy, amit muszáj leszel elsajátítani ahhoz, hogy elérd a célod vagy valamiben jobb legyen neked. Nem árt korán megtanulni annak a képességét, hogy az iránt is tudj érdeklődni és azt is képes legyél elsajátítani, amit utálsz.
2022. nov. 4. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!