Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem megy és...

Mit tegyek, ha nem megy és nem is érdekel a matek?

Figyelt kérdés

Azt már az elején tisztázni szeretném, hogy ez nem csak "tini" hülyeség és lustaság, mert szeretném tudni, de egyszerűen az érdeklődés és a kedv nincs meg hozzá. Akármennyire próbálkozom nem jövök rá olyan pl.: azonosságokra, amikre másik emlékezetből felfigyelnek és emiatt teljesen elvagyok veszve. Mindent tanultam, semmi nem maradt ki, inkább csak elfelejtettem. Tavaly év elején vettünk valamit matekból, azóta nem gyakoroltuk, most meg újra kell tanulnom, mert annyira elfelejtettem. És nem így sem marad meg. Persze feltörnek az emlékek, hogy ja, ilyet tanultunk, pillanatokra meg is marad, de amint egyedül kell megoldanom valamit egyszerűen nem megy. Nem jövök rá, hogy mit kéen csinálni, csak ilyen rém egyszerű dolgoknál, ahol egy műveletet kell elvégezni, aztán a végén meg a 4 alapműveletet.

Ezen kívül meg nem is érdekel az egész, csak egy kínszenvedés. Egyszerűen már nincsen időm megoldani a házit, annyi időt vesz el. Mindig nekiállok, emgcsinálom, mert meg akarom csinálni, szeretném tudni fejből, de nem megy. PhotoMath-al megoldatom, megnézem a levezetést és akkor ráeszmélek, hogy tényleg ezt kellett volna csinálni. Miért felejtem el így a dolgokat? Akármit tanulok elfelejtem egy idő után. Magyarból, fizikából, töriből, ha megtanulom és másnapra vagy két nap múlvára íro kegy hibátlan dolgozatot belőle, akkor egy hónap múlva csak nézek, hogy "jéé, ezt akkor még tudtam?" mert elfelejtem.

Érettségitől rettegek, mert ott nem egy témakörből kell dolgozatot írni, hanem mindenből és ez az ami nekem nem megy. hiába ismételem át, nem veszem észre, pl az azonosságokat, az egyszerűsítéseket. A tanár is mindig mondja órán, hogy de Daniiiii, ott van egy rém egyszerű egyszerűsítés, ami után KÉSZ a feladat! nem veszem észre, túlgondolom.

2022. nov. 2. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

"PhotoMath-al megoldatom"

Na itt a probléma.... Nem veszed a fáradságot, hogy megpróbáld önállóan megoldani...

2022. nov. 2. 12:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlás kell mindenhez, esetleg magán tanárnál jártál már?

Az anyag részek meg azért maradnak meg csak kevés ideig, mert csak a rövidtávú memóriád használod, szóval valószínűleg tartom, hogy csak bememorizálod a dolgokat a dolgozatok előtt, nem pedig szépen lassan megérted (amivel nincs baj teszem hozzá, hosszú távú memóriát nem egyszerű fejleszteni)

Viszont kedv meg érdeklődés nem lesz, ehhez kell a szorgalom, hogy azok után is próbáld megoldani a feladatokat miután nem sikerül.

2022. nov. 2. 12:49
 3/7 A kérdező kommentje:

1: a szöveg többi részét nem olvastad? "Mindig nekiállok, emgcsinálom, mert meg akarom csinálni, szeretném tudni fejből, de nem megy." ez az alőtte való mondat.

2: de, meg is értem :( csak az órán, utána este a házinál már részek maradnak meg. Ezért is vagyok elkeseredve, mert örülök, hogy megértettem, de elfelejtem. Ezen kívül van még 9 másik tantárgyam, amikből szintén van tömérdek házi, tehát még ha akarnék se tudnék teljes délutánt fordítani a matekra.

2022. nov. 2. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Ismétlés a tudás anyja.

Egyetemen rengeteg "felesleges vizsgára" készültem úgy, hogy csak rövid távon memorizáltam. Viszgára pont elég volt.

A többi tárgyat megtanultam.

2022. nov. 2. 13:18
 5/7 anonim ***** válasza:
És az se megy, hogy letöltesz bizonyos típusú feladatok megoldását, végigböngészed, és gyakorlásként csinálsz önállóan 5-6 hasonló feladatot, más számokkal?
2022. nov. 2. 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Sürgősen fordulj magántanárhoz.
2022. nov. 2. 16:11
 7/7 anonim válasza:
60%

Én munka, háztartás mellett egyetemre járok, plusz felnőtt oktatáson tanulom a pénzügy-számvitelt is.

Nem hiszem el, hogy nincs időd gyakorolni a matekot 😀

22/N

2022. nov. 11. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!