Egyetemen is lenne olyan tanár, aki átrugdossa a hallgatókat?
Persze. Emberek ők is. Sok ilyen tanárt ismerek (2 egyetemre is jártam).
Nem kell felmagasztalni az egyetemeket sem, szerintem valami olyasmi kép él a fejedben, hogy "hú, az aztán baromi szigorú és kemény hely és naaaagyon sokat kell ott tanulni". Nem ilyen azért a helyzet. A legtöbb tanárnak van más is az életében, mint a tanítás, kedvesek, támogatók és igen, vannak kifejezetten hallgatóbarát tanárok is, akiknek nem célja a szak rémének lenni. Van egy-kettő életgyenge, akinek más öröme nincs, mint a hallgatók szivatása, de ez a ritkább.
Normális egyetemre kellene járni, normális szakra, aztán akkor kitanulhatnád a beléd egy hármasért.
Nyuszika, nem attól normális egy szak vagy jó egy képzés, hogy nincs kapacitásod a számodra érdekes, szakterületed szempontjából fontos tárgyakra nagyobb figyelmet szentelni, sem releváns szakmai tapasztalatot letenni az asztalra a diploma mellé, sem résztvenni semmilyen szakmai versenyen. Akinek mindenhez ugyanannyira kell értenie, mert csak annyi fér bele az idejébe ahhoz, hogy ne bukjon meg semmiből, az valójában kurvára nem ért semmihez. Naiv hülye gyerekek gondolkodnak így, nulla szakmai tapasztalattal. Egy szakember priorizál, van egy kis rálátása mindenre, de igazán egy konkrét területhez ért. Ahhoz viszont nagyon. Tudom, hogy messze van még az első félév vége, de próbálj meg felnőni.
Amúgy nálunk is volt ilyen tanár. Műszaki területen tanultam. Tudta, hogy a tárgya nem érdekli a többséget, akit meg igen, az úgyis meg fogja tanulni (vagy már rég tudja az anyagot, mert benne dolgozik). 5 éve vagyok a szakmában, nekem azóta sem volt szükségem arra a tudásra, ami a tárgyaim felén volt egyetemen. Ha valaha kellene is, átmennék az üzemeltetőkhöz vagy a mechásokhoz vagy bármelyik másik részlegre egy kávéval és megkérdezném őket. Évente egy kérdésért nem fogok kétszer annyit seggelni, mert ennyi erőből tanulhatnék orvostudományt meg jogot is. Megkérdezem azt, aki ért hozzá, ahogy engem is meg szoktak kérdezni.
Győr Széchenyi István Egyetem, elég sok ilyen tanár van.
Személyesen ismerek olyan csajokat, akiknek úgy lett meg a diplomája, hogy kitudja hányszor végig mentek rajta a tanárok, és vizsgabiztosok.
Győrben elég korrupt a rendszer, pénzel és ismerőssel bármit elérhetsz.
Mikor volt ideje tanulni azoknak, akik végig bulizták, itták, baszták, és drogozták az egyetemi éveket???
Tisztelet, a nagyon kevés kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!