Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen is lenne olyan...

Egyetemen is lenne olyan tanár, aki átrugdossa a hallgatókat?

Figyelt kérdés
Azt hallom, hogy bár nagyon kevés az ilyen, de akad 1-2, aki nem sz.rozik, ha kb. megszólal a hallgató, akkor megadja neki a kettest. Én azért ezt nehezen hiszem el, bár soha nem jártam egyetemre.
2022. okt. 20. 23:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Van. Nekem sejtbioszból a tanár kegyelemből kettest adott a kollokviumra, mondván, hogy a szigorlatra úgyis tanulni kell.
2022. okt. 20. 23:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem is volt ilyen tanárom, több is.
2022. okt. 21. 01:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Emberek ők is. Sok ilyen tanárt ismerek (2 egyetemre is jártam).

Nem kell felmagasztalni az egyetemeket sem, szerintem valami olyasmi kép él a fejedben, hogy "hú, az aztán baromi szigorú és kemény hely és naaaagyon sokat kell ott tanulni". Nem ilyen azért a helyzet. A legtöbb tanárnak van más is az életében, mint a tanítás, kedvesek, támogatók és igen, vannak kifejezetten hallgatóbarát tanárok is, akiknek nem célja a szak rémének lenni. Van egy-kettő életgyenge, akinek más öröme nincs, mint a hallgatók szivatása, de ez a ritkább.

2022. okt. 21. 02:22
 4/15 anonim ***** válasza:
20%

Normális egyetemre kellene járni, normális szakra, aztán akkor kitanulhatnád a beléd egy hármasért.

2022. okt. 21. 06:37
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Info szakra jártam. Tanultam eleget. Lehet, hogy 80-as IQ felett kell egyetemre járni és akkor nem kell lógnia a belednek. ;)
2022. okt. 21. 06:39
 6/15 anonim ***** válasza:
91%

Nyuszika, nem attól normális egy szak vagy jó egy képzés, hogy nincs kapacitásod a számodra érdekes, szakterületed szempontjából fontos tárgyakra nagyobb figyelmet szentelni, sem releváns szakmai tapasztalatot letenni az asztalra a diploma mellé, sem résztvenni semmilyen szakmai versenyen. Akinek mindenhez ugyanannyira kell értenie, mert csak annyi fér bele az idejébe ahhoz, hogy ne bukjon meg semmiből, az valójában kurvára nem ért semmihez. Naiv hülye gyerekek gondolkodnak így, nulla szakmai tapasztalattal. Egy szakember priorizál, van egy kis rálátása mindenre, de igazán egy konkrét területhez ért. Ahhoz viszont nagyon. Tudom, hogy messze van még az első félév vége, de próbálj meg felnőni.

Amúgy nálunk is volt ilyen tanár. Műszaki területen tanultam. Tudta, hogy a tárgya nem érdekli a többséget, akit meg igen, az úgyis meg fogja tanulni (vagy már rég tudja az anyagot, mert benne dolgozik). 5 éve vagyok a szakmában, nekem azóta sem volt szükségem arra a tudásra, ami a tárgyaim felén volt egyetemen. Ha valaha kellene is, átmennék az üzemeltetőkhöz vagy a mechásokhoz vagy bármelyik másik részlegre egy kávéval és megkérdezném őket. Évente egy kérdésért nem fogok kétszer annyit seggelni, mert ennyi erőből tanulhatnék orvostudományt meg jogot is. Megkérdezem azt, aki ért hozzá, ahogy engem is meg szoktak kérdezni.

2022. okt. 21. 07:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Orvosira járok, amiről köztudott, hogy nem egy túl laza szak. Ennek ellenére itt is akad 1-2 ilyen tanár. Pl az anatómia gyakvezetőnket eltiltották a vizsgáztatástól, mert mindenkit átrugdosott, és feltűnt az intézetvezetésnek, hogy nála sose bukik meg senki. Vagy pl latin tanárunk is átrugdosott mindenkit, de az más dolog, hogyha nem tanulod meg normálisan a latint, anatómiából úgyis megbuktatnak.
2022. okt. 21. 11:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Van. Az ötödik félévben voltam egy hat féléves képzésen, ergo ha akkor megbuktam volna, csak egy évvel később vehettem volna fel újra a tárgyat. Szóbeli volt, azért nem voltam teljesen kuka, tudtam beszélni, de nem annyit, hogy a kettes meglegyen. De azt mondta, hogy ő nem szeretne most a tanulmányaim útjába állni, ezért átenged. Pedig egyébként nem volt ilyen, az első félévemben egy másik tárgyából simán megbuktatott, volt, aki sírva jött ki tőle vizsgán. Én valószínűleg csak kifogtam egy jó napján.
2022. okt. 21. 13:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen tanár.Volt olyan évfolyamtársam akinek 45 pontja lett és 50 pontól kapta volna meg a 2-est nagy szórótárgyon.Sokminden múlott neki rajta(állami hely),akkor írt neki emailt és beírta 2-est neki
2022. okt. 21. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:
20%

Győr Széchenyi István Egyetem, elég sok ilyen tanár van.

Személyesen ismerek olyan csajokat, akiknek úgy lett meg a diplomája, hogy kitudja hányszor végig mentek rajta a tanárok, és vizsgabiztosok.

Győrben elég korrupt a rendszer, pénzel és ismerőssel bármit elérhetsz.

Mikor volt ideje tanulni azoknak, akik végig bulizták, itták, baszták, és drogozták az egyetemi éveket???

Tisztelet, a nagyon kevés kivételnek.

2022. okt. 21. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!