Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudjam tartani a...

Hogyan tudjam tartani a lépést a latin nevek tanulásával?

Figyelt kérdés
Biosz egyetemen vagyok. Minden héten írunk belőle majd a felmérőket átlagolja, amire kapunk jegyet. Az elsőn közel 70nek kellett a latin neve+családja, és így tovább, egy olyan szabállyal, hogy összesen 3szor lehet javítani. Az első kettő nem lett meg 50% és a múlthéten hiányoztam (és lehet most is fogok, mert inkább kabok karot mint másokat fertőzzek meg) szóval így jövőhéten 5 hét anyagát kéne tudnom :). A legelső mindenkinek rossz lett, kb 30%os átlaggal, ezért a következőre odatettem magam és semmi, a helyesírás miatt nem fogadta el őket, elvesztettem az összes lelkesedésem. Mivel tudnék időigényesen magolni? Már videó+szövegfelolvasóval is próbálkozom de nem érzem, hogy segítene. A quizletet is használom.

2022. okt. 12. 05:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Tudod kötni valamilyen jelentéshez a neveket?

Quizletet használd úgy, hogy nem csak kimondod magadban a szót, hanem leírod papírra, és pipálod ha jó, javítod, ami nem jó benne.

Naponta többször rövid ideig foglalkozz vele, szakaszokban, ne egyszerre az egészet.

2022. okt. 12. 06:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is a uizletet javaslom.
2022. okt. 12. 09:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja látom, hogy használod.
2022. okt. 12. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!