Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik matematika oktatást...

X0 kérdése:

Melyik matematika oktatást választanátok?

Figyelt kérdés
Én a 8 hónaposat.
2022. okt. 11. 20:14
A kérdező szavazást indított:
3 éves korban 2 hét írás-olvasás, 2 hét számítástechnika, 8 hónap alatt a 12 év emelt szintű matematikája, emelt szintű érettségi 4. születésnap előtt
Speciális matematika tagozat: heti 10 óra
Emelt szintű matematika: heti +1 óra, tehát heti 4-5 óra
A mostani normál
Csak általános iskolában matematika
Csak alsó tagozaton matematika 4. évfolyamig
Ne legyen matematika tantárgy
5 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
Mekkora hülyeség!
2022. okt. 11. 21:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem fejtetted ki, hogy általában beszélsz a mindenkinek kötelező matematika-oktatásról, vagy azt kérdezed, konkrétan neked mi volna jó egy adott életpályához. Nagyon nem mindegy.
2022. okt. 12. 08:13
 3/4 A kérdező kommentje:

2-es: csak saját magad számára, nem másnak. Igazából a normál feletti résznél a haladás sebességére voltam kíváncsi, de módosítani már nem tudom: a heti 10 órát vegyétek 2-szeres sebességnek: 12 év helyett fele, vagyis 3 év alatt az emeltszintű matematikát: aminél heti + 1 óra van, vagyis heti 4-5 óra, azt dupla sebességgel. Emiatt 1 évvel rövidebb az iskola: 12 év helyett csak 11 év. A normálnál jóval többet tanulni nem sok értelme van: akit annyira érdekel, úgyis megy egyetemre vagy főiskolára, ott meg úgyis tanulja ugyanazt: hasznosabb gyorsabb haladással felgyorsítani, hogy ne 12 év alatt végezze el hanem hamarabb: így hamarabb mehet egyetemre, és nem tanulja 2-szer ugyanazt. Az egyetemen ugyanis nem adnak felmentést a speciális matematika tagozat miatt, és egy 5 éves képzésnél is legalább 4 évig kell egyetemistának lenni a diplomához, akkor is ha ott is gyorsan halad. Az ösztöndíj miatt se éri meg lerövidíteni, igaz a családi pótlék miatt meg a közoktatást nem éri meg lerövidíteni.

1-es: kíváncsi voltam rá ti mennyire szeretitek a matematikát.

2022. okt. 12. 11:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Na most látom hogy 6 helyett az alattalevő 3-as gombot nyomtam meg, kár hogy nem lehet javítani.
2022. okt. 12. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!