Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meddig kell eldöntenie az...

Meddig kell eldöntenie az egyetemeknek, hogy kérnek-e nyelvvizsgát a diplomához? Ez már az idén és a jövőre végzettekre is vonatkozni fog?

Figyelt kérdés
A PTE ETK-ról tudtok valami infot, hogy kérni fogják-e?
2022. szept. 28. 10:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

8

Mérnök vagyok. Én meg nem láttam olyat, ahol ne kérték volna az angolt szóban és írásban B2 szinten. De sok helyen C1.

2022. szept. 28. 21:33
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
11. Az angol nyelvtudást, vagy a nyelvvizsgát?! Nagyon nem mindegy. Az angol nyelvtudást mindenhol kérik, a nyelvvizsgát – erre mondtam, hogy tőlem még soha nem kérték (van több nyelvből is nyelvvizsgám, 25 év alatt senki nem kérte egyszer sem, csak az egyetemen mesterszakon ill. doktori képzésben).
2022. szept. 28. 22:12
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

12

Jajj, hagyjuk már ezt a rizsát. Hány olyan ember van, aki azért nem tesz nyelvvizsgát, mert mondjuk épp nem telik rá? Az egyetemisták 99%-a szerinted B2-C1 szinten beszéli a nyelvet és csak azért ragad be a diplomája, mert nincs 40 ezre egy k*rva nyelvvizsgára, amit vissza is igényelhet az államtól? :D

A valóság az, hogy az emberek nagyrészének azért nincs nyelvvizsgája, mert egy B2 szintet nem tud elérni és siekresen letenni a nyelvvizsgát.

2022. szept. 29. 16:42
 14/16 anonim ***** válasza:
13. Ez válasz akart lenni az én hozzászólásomra? Teljesen más dolgokról írtál.
2022. szept. 29. 16:44
 15/16 anonim ***** válasza:

"A valóság az, hogy az emberek nagy részének azért nincs nyelvvizsgája, mert egy B2 szintet nem tud elérni és sikeresen letenni a nyelvvizsgát."

Tök mind1!

Attól még lehetne diplomája.

Sokan csak a nyelvvizsga-amnesztiának köszönhetik, hogy megszerezték a diplomájukat, mert különben még évtizedekre bent ragadt volna vagy ki tudja...!

Tehát a többiektől követelni a diplomához ezek után nagyon nem fer!

És ez nem a munkáltatókról szól, mert ha róluk szólna meg a munkaerőpiacról, akkor már alapból be is lehetne záratni a tanszékek többségét....

2022. szept. 29. 22:57
 16/16 anonim ***** válasza:
En ugy tudtam, hogy a felveteli pontokkal egyutt szept. 30-ig kellett volna nyilatkozni errol is.
2022. okt. 2. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!