Meddig kell eldöntenie az egyetemeknek, hogy kérnek-e nyelvvizsgát a diplomához? Ez már az idén és a jövőre végzettekre is vonatkozni fog?
8
Mérnök vagyok. Én meg nem láttam olyat, ahol ne kérték volna az angolt szóban és írásban B2 szinten. De sok helyen C1.
12
Jajj, hagyjuk már ezt a rizsát. Hány olyan ember van, aki azért nem tesz nyelvvizsgát, mert mondjuk épp nem telik rá? Az egyetemisták 99%-a szerinted B2-C1 szinten beszéli a nyelvet és csak azért ragad be a diplomája, mert nincs 40 ezre egy k*rva nyelvvizsgára, amit vissza is igényelhet az államtól? :D
A valóság az, hogy az emberek nagyrészének azért nincs nyelvvizsgája, mert egy B2 szintet nem tud elérni és siekresen letenni a nyelvvizsgát.
"A valóság az, hogy az emberek nagy részének azért nincs nyelvvizsgája, mert egy B2 szintet nem tud elérni és sikeresen letenni a nyelvvizsgát."
Tök mind1!
Attól még lehetne diplomája.
Sokan csak a nyelvvizsga-amnesztiának köszönhetik, hogy megszerezték a diplomájukat, mert különben még évtizedekre bent ragadt volna vagy ki tudja...!
Tehát a többiektől követelni a diplomához ezek után nagyon nem fer!
És ez nem a munkáltatókról szól, mert ha róluk szólna meg a munkaerőpiacról, akkor már alapból be is lehetne záratni a tanszékek többségét....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!