Van még más is aki tanácstalan pályaválasztás ügyében?
Ha van benned egy kicsi reál beállítottság, eszedbe ne jusson humán szakra menni.
Én is hasonló voltam, vegyes, de inkább humánnak éreztem magam, mint reál beállítottságúnak. A töri ment kicsit bizonytalanul, minden mással szívesen foglalkoztam, az irodalomtól a biológián át a matekig.
Pszichológia szakra mentem, hiba volt az én életemben. Alapszak után váltottam egy mérnöki szakra és úgy érzem, most vagyok igazán a helyemen.
A helyedben gazdasági szakra mennék, elemzőként kiélhetnéd a humán beállítottságú éned is, de legalább lenne egy piacképes, "hamar megszerezhető" tudásod, amivel 2-3 éven belül munkába lehet állni.
A gazdasági szakokhoz elég egy átlagos matek meg szorgalom (kivéve nyilvan a nehezebbek, pl. pénzügy és számvitel, alk. közgáz stb). Egyáltalán nem kell tőle paráznod. Rengeteg tökkelütött is elvégzi őket. Ha van egy kis sütnivalód, biztos helyed lesz a munkaerő piacon.
A jog 5 év, ennyi a hátránya, meg hogy évekig lehet csak nettó 200-at fogsz keresni valami asszisztensként, vagy irodistaként, mire lesz belőled valaki. De az is jó szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!