Való nekem az egyetem?

Figyelt kérdés
1. éves vagyok, nem mondom, kell jó pár elolvasás, mire rögzül, hogy kb miről van szó, de akkor is csak egy kép van a fejemben az adott témáról. Mások szerint ez természetes, az egyetem ilyen, bele kell rázódni.
2022. szept. 26. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Így van.

Mint amikor általános iskolából középiskolába kerültél, ott is hozzá kellett szoknod a rendhez, hogy tudj haladni a tanulnivalókkal. Bár az egyetemen sokkal több a követelmény, és nem mindenki tud felnőni hozzájuk, de ez csak idővel tud kiderülni.

2022. szept. 26. 13:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Esetemben mondjuk pont a gimi volt könnyebb. De értem, mire gondolsz.
2022. szept. 26. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Van akinek könnyebben megy a tanulás vagy az épp adott tananyag, van akinek nehezebben, de kellő elszántsággal és kitartással, szerintem mindenki tudja teljesíteni az előírt követelményeket.

Úgyhogy kitartást :), főleg az első évben, amikor a legtöbb szakon még elég alapozó tárgyak vannak.

2022. szept. 26. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Természetes. Akkor is, ha nyilván olyan szakra mentél, ahol megvan az érdeklődés. De mivel nem wikipédia szinten tanulod, ezért nem feltétlen érted meg (pláne tanulod meg) első olvasásra. Néha 5. olvasásra sem...
2022. szept. 26. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azon meg ne akadj fenn, hogy nem látod át az összes összefüggést. Megnyugtatlak, végére sem fogod feltétlen.
2022. szept. 26. 13:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Ókor történet amúgy. Mezopotámia, Egyiptom a téma. Ez a rész mindig a halálom volt, most már vesszük a görögöket is, sokkal emészthetőbb.
2022. szept. 26. 13:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Ókortörténet***
2022. szept. 26. 13:29
 8/8 anonim ***** válasza:

"az első évben, amikor a legtöbb szakon még elég alapozó tárgyak vannak"

Azok voltak a leggyilkosabbak. :D Mint valami tartalomjegyzék. Mindenbe csak belekaptunk, nem volt semminek se füle, se farka. Főleg nyelvészetből. Később, amikor hol a fonetikában merültünk el, hol ebben, hol abban, már sokkal több értelme volt az egésznek.

2022. szept. 26. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!