Az osztálykirándulásra szokott menni az osztályfőnök családja?
Van még tanár és segítő nettó 200-ért?
Szolga mentalitás.
Nem szokatlan szerintem, nálunk is volt
így
Nálunk rendszeres volt az olyan kirándulás, ahová mindenkit szeretettel vártunk. Aput, anyut, szomszédot, barátot, erre természetesen jöttek az osztályfőnök gyerekei is (a felesége nem, az örült, hogy egy napra megszabadult az egész családtól). De ez már felső tagozatban volt. Fantasztikus osztályfőnökünk volt, havi egyszer szervezett ilyen kirándulást, szombatonként volt, és amúgy nem volt kötelező.
Nekem fura, hogy szülők nem mehetnek, de az osztályfőnök családja igen.
sose hallottam ilyet. az osztálykirándulásnak nemcsak az a feladata az ofőnek hogy pórázon tartsa a gyerekeket, hiszen ő az ofö, megismernie kéne őket, ő az, akihez elvileg elsőként lehet fordulni ha gond van, ezért össze kell csiszolódni, nem a saját családi kapcsolatait kell erősíteni hanem a közösségét... ennyi erővel bárki vihetné a saját családját, miért csak ő? tanár vagyok...
remek ofőim voltak, tényleg személyre szabottan foglalkozott velünk, és az az idő csak a miénk volt...
Soha nem jött egyetlen tanárnak egyetlen családtagja sem. Hiszen ez nekik munka, nem szórakozás. Ők felelősek 30 gyerek épségéért.
Ugyanakkor, ha jól számolom, itt a segítő létszám messze túl volt tervezve. Nálunk 30 gyerekkel ment volna egy ofő és senki más. (Ottalvós kirándulásra az ofő + 1 tanár.) Itt meg volt 22 gyerekre az ofőn kívül 3 asszisztens. Szerintem ezért gondolta az ofő, hogy belefér az, hogy saját maguknak családi napot csinál osztálykirándulás ürügyén. Végül is, ha a gyerekekre volt, aki figyelt, és ők (a gyerekek) is jól érezték magukat, akkor nincs mit szóvá tenni. Ezzel együtt, ha én tanár lennék, biztos nem csináltam volna ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!