Hogyan heverjem ki, hogy azt mondta a tanárom, hogy nem leszek képes elvégezni az egyetemet, mert gyenge a felfogásom?
Szerintem nem számít egy olyan ember véleménye, aki 5 év egyetem után is csak segget tanult meg nyalni gombokért, de embereket motiválni és tanulásra ösztönözni nem. Legyünk reálisak: egy jó képességű ember, aki ra reáltárgyak területén otthonosan mozog, már rég otthagyta volna a tanári pályát a jelenlegi körülmények között és erre minden lehetősége meglett volna egyébként. Továbbá mi is a célja annak, hogy most akarja vitatni a kompetenciáidat? Tud segíteni? Érintett abban, ha esetleg tényleg nem jön be a szak? Nem.
Nekem az általános iskolai matektanárom fejezte ki magát hasonlóan. Egyszer bementem anyukámhoz a boltba, ahol dolgozik és ott találkoztam vele, beszélgetünk kicsit. Én akkor harmadéves voltam mérnöki szakon, egy éve dolgoztam is a szakmában. Anyukám vígan újságolta, hogy felvettek erre a szakra, ő meg mosolyt erőltetett magára és fanyalogva elkezdte, hogy pedig én nem voltam túl jó képességű matekból, dehát majd meglátjuk. Na, nekem sem kellett több, rámosolyogtam széles vigyorral és odacsiripeltem neki, hogy egyébként a matematika érettségim 97% lett és minden matekos tárgyam elsőre sikerült a szakomon, szép eredménnyel. Szerintem nem vagyok gyenge matekból, csak cinizmus helyett nagyobb szükségem lett volna a fejlődésem szempontjából a belém vetett hitbe.
Utána már nem volt olyan mosolygós.
15-ös, te rettenetes bunkó vagy!
Nem vagyok tanár, de sok volt tanáromra nagy tisztelettel gondolok. Nem segget nyaltak, hanem tanítottak a tudományokra és emberségük példa előttem.
Te meg nem bírsz szöveget értelmezni.
Mégis miért lennék hálás neki? Ne nevettess már. Azért, mert leugatott, ha kérdezni mertem? Mert pofákat vágott, ha valamit rosszul vagy máshogy oldottam meg? Egyébként nem, nem képvisel értéket automatikusan az, aki közfeladatot lát el, ha szarul teszi. A lúgos orvost sem nyalogatjuk körül csak azért, mert orvos. Azért fizetik, hogy tisztességesen dolgozzon, nem azért, hogy 5 év egyetem után is csak kontárkodjon. Márpedig a tanárok nemcsak a szakuk anyagát tanulják, hanem nevelni, tanítani is. Ha nem tudja ezekez alkalmazni, akkor csak egy szar (szak)emberről beszélünk, aki a diákjait tartja gyenge képességűnek, mert ő nem elég jó ahhoz, hogy megtanítsa őket valamire.
Nem, nem fogok másnak hívni egy tanítani és motiválni nem tudó, önkritikátlan embert másnak, mint seggnyalónak. Mert az. Az ilyen emberek azok, akik nem szolidarítanak a kollégáikkal, mert szerintük teljesen rendben van alulfizetettnek lenni, ha cserébe picsát mereszthetnek.
Ne aggódj, a középiskolai matektanáromról kicsit más a véleményem. Okkal.
A tiszteletet felnőtt korban már ki kell érdemelni.
Adj hálát hogy már nem ez a toxikus, kicsinyes, féltékeny ember a tanárod. És lépj túl rajta.
Kemény az egyetem, lesznek sikereid és elkeserítő kudarcaid is, de menni fog! Tanulj szorgalmasan és ne csüggedj el. Meg tudod csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!