Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem probléma, ha másik szakom...

Nem probléma, ha másik szakom tárgyait nem veszem fel?

Figyelt kérdés
Osztatlan tanári jelentkeztem, de az egyik szak elég nehéznek tűnik, így inkább a másik szak tárgyait vettem fel, s az a terv, hogy átjelentkeznék alapképzésre, amikor lehet. De az jelent valami problémát, ha az egyik szak tárgyait nem veszem fel? Kreditek meglennének így is.
2022. aug. 30. 15:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
tanárira*
2022. aug. 30. 15:42
 2/13 anonim ***** válasza:
64%
Nem probléma.
2022. aug. 30. 16:00
 3/13 anonim ***** válasza:
42%

Az egymásra épülők miatt be fogod szívni. Nem kicsit, nagyon.

Fogd meg a minta tantervet és azokat vedd fel. Nem véletlenül adják.

2022. aug. 30. 16:10
 4/13 anonim ***** válasza:
48%

3. Ha átmegy alapszakra, akkor a másik tárgyra nem lesz szüksége, tehát ne vegyen fel tárgyakat.

Ha valamiről nincs tudásod, ne írj, nem kell.

2022. aug. 30. 16:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

4. Már megint te vagy? Felismerlek az arrogáns, máskülönben irreleváns, kötekedő kommentjeidről. :D

Kérdező az csak egy terv, hogy átmész alapszakra. A jelenlegi szakod meg a valóság. Én a helyedben a minta tantervet követném, sok minden történhet még egy év alatt.

2022. aug. 30. 16:17
 6/13 A kérdező kommentje:
5. De ez osztatlan szak. Tehát 2 szak magyarul.
2022. aug. 30. 16:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az világos. Azt kérdezted, nem probléma-e, ha az egyik szakod tárgyait nem veszed fel. Nyilván abból a szempontból kérdezted, hogy a jelenlegi szakod szempontjából nem probléma-e (és nem abból, hogy egy másik, jövőbeli szak szempontjából nem probléma-e, mert abból nyilván nem).

Erre írtam azt, hogy az egymásra épülő tárgyak miatt de, valószínűleg probléma. Megintcsak a jelenlegi szakod szempontjából. Azért van a minta tanterv, hogy azt érdemes követni. Azt is leírtam, hogy mi bajod lehet belőle: például, hogy ha mégis maradnál ezen a szakon, akkor megcsúszhatsz a tanulmányaiddal, mert az egymásra épülő tantárgyak akadályozhatnak.

Más szempontból nyilván nem probléma, de a szakos tanulmányaid szempontjából valószínűleg igen.

2022. aug. 30. 16:32
 8/13 A kérdező kommentje:
A másik szak alapképzésére mennék át.
2022. aug. 30. 16:40
 9/13 anonim ***** válasza:
46%

7. Ha esetleg nem értenéd: amint lehet, át fog jelentkezni. Ezt eldöntötte. Ne vegyen fel semmit a másik tárgyból, mert felesleges. Tanárszakot lehet úgy is végezni, hogy először az egyik, majd a másik szak tárgyait veszi fel, ki lehet jól sakkozni.

Jelen esetben erre nincs szükség,nem marad a szakpáron.

2022. aug. 30. 18:38
 10/13 anonim ***** válasza:

9. Ha esetleg te nem értetted volna a kérdést, idézem: “NEM PROBLÉMA…?”

Ugyan mit gondolsz, ha csak simán az lenne a célja, hogy pár tanegységet megcsináljon úgy, hogy közben égeti az állami féléveit, de már most tudja, hogy nem akarja elvégezni a szakot – akkor már mi lenne a probléma? A kérdésnek csak úgy van értelme, ahogyan én választoltam, hogy: de, probléma, mert ha mégsem sikerül például a másik felvételije, vagy meggondolja magát, akkor beszívja.

A válaszom teljesen adekvát volt, nem tudom mit kell velem köteledned.

2022. aug. 30. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!