Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell felvenni az...

Hogyan kell felvenni az órákat? Mármint oda van írva, hogy 8:00 tol 15:00-ig az azt jelenti hogy addig tart? Vagy hogyan tudom kiválasztani mikorra szeretném felvenni ? Most vagyok elsőéves. Akkor csak azokat kelll felvenni ahhol az ajánlott 1 félév?

Figyelt kérdés

#egyetem #Orafelvetel
2022. aug. 29. 08:26
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Minden szaknak van mintatanterve, ahova be van írva hogy mit szükséges felvenni az első félévben. Ha nem jönn össze ebből a 30 kredit akkor érdemes felvenni első féléves kötelezően választható tárgyakat és valamilyen szabválokat.

Ha gyakorlatról van szó akkor a listában látsz több meghirdetett órát, ha oda az van kiirva hogy 8-15 akkor az bizony egy hosszú óra lesz, feltételezem hogy valamilyen labor gyakorlat.

2022. aug. 29. 08:43
 2/6 anonim ***** válasza:
17%
Milyen óra ez? Még nem hallottam olyat, hogy valami egy teljes napot kitesz szinte.
2022. aug. 29. 09:10
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
#2 Nálunk pl kémia labor gyakorlat szokott ilyen hosszú lenni.
2022. aug. 29. 09:18
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is volt ilyen órám. A valóságban három 2 órás óra volt fél órás szünetekkel, három különböző tanárral, de ugyanaz volt a tágabb téma, ezért egy kurzusként hirdették meg. Elég fárasztó volt őszintén szólva, ráadásul nem is volt ez izgalmas tárgy...

Kérdező: ha az van oda írva, akkor igen, addig tart. Ha a tárgyfelvételnél rámész egy tárgyra, akkor ott fel kell, hogy sorolják az összes lehetséges kurzust különböző időpontokkal. Ha nincs választási lehetőség, akkor értelemszerűen csak egy időpont van, úgyhogy muszáj akkorra felvenned.

Nézd meg a mintatantervet, abban szerepel, hogy melyik tárgyakat melyik félévre ajánlják.

Egyébként melyik egyetemről van szó? A weboldalon nincsenek részletes információk a gólyáknak? Illetve Facebookon szoktak lenni szakos évfolyamcsoportotok, ahol felsőbb évesek, HÖK-ösök segítenek az ilyen dolgokban. Nézd meg szerintem, hogy nálatok van-e, mert nagyon hasznos tud lenni.

2022. aug. 29. 09:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Viszont a szabadon választható tantárgyakat nem adja ki csak a kötelezőket. Akkor azokat más időpontba kell felvenni?
2022. aug. 30. 08:33
 6/6 anonim ***** válasza:
A szabadon választható órák valószínűleg nem a mintatanterv részei, hiszen nem kötelezőek. Át kell állítani a keresést, hogy "minden intézményi tárgyat" (vagy valami hasonló) mutasson. Így viszont tényleg minden más kar és szak tárgyait ki szokta adni, úgyhogy csak óvatosan, mert valójában nem minden kurzus szabadon választható onnan sem.
2022. aug. 30. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!