Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudom mitévő legyek?

Nem tudom mitévő legyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy idén felvételiztem egyetemre a szülővárosomtól elég távol (280km) Budapestre. Eddig abszolút nem is gondolkodtam azon, hogy ne akarnék felmenni de az elmúlt 1 hétben a beiratkozás óta folyamatos pánikrohamaim vannak amiatt, hogy el kell mennem itthonról, hogy nem fogom bírni fent, hogy nem fogok tudni hozzászokni a dolgokhoz továbbá az hogy hogyan fogok megbirkózni a honvággyal. Tudom, hogy ezeket a dolgokat korábban is felmérhettem volna, de valamilyen oknál fogva csak elnyomtam ezeket az érzéseket és úgy voltam vele, hogy majd elmúlnak, viszont pont most kezdés előtt jöttek csak ki igazán. Panaszkodni se szeretnék mert hálás vagyok, hogy bekerültem nem arról van szó, de jelen pillanatban legszívesebben hagynám az egészet a fenébe mind az egyetemet mind pedig a gólyatábort, a kolit az egészet:(

Szerintetek mit tudok csinálni vagy tenni, hogy ne így érezzek?

2022. aug. 26. 11:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen nehéz ez, én is 300 km re vagyok a szülővárosomtól tehát megértem. Őszintén az első hónap kicsit para mert nem ismersz senkit és nem ismered a helyeket sem.

De amint elkezded megismerni az új embereket és helyeket, egyre kevésbé lesz honvágyad és az lesz a természetes hogy az új helyeden élsz. Nyugi minden rendben lesz, az egyetemen az a jó hogy nagyon nyitottak az emberek és könnyű új embereket találni

2022. aug. 26. 11:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Most riadt vagy, ez szinte természetes. Gyere fel, kezd el az évet, próbáld elengedni magad, legyél nyitott, ne maradj le a tanulással, hogy ne kelljen stresszelni az első számonkérések miatt.

Ilyen távolságból nem járnék haza minden héten, legalább minden 2-3. hétvégén fenn maradnék, ismerd meg a várost, lesz elég program!

Az első félév végén még minden kötelezettség nélkül kiiratkozhatsz (csak az az 1 államilag támogatott félév veszik el).

Gyere el, próbáld meg!

(Más lenne, ha előre szorongtál volna, de ez lehet csak egy kis megingás, ne add fel, mielőtt még beleszagoltál volna!)

2022. aug. 26. 11:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azóta már túl vagyok a gólyatáboron és szereztem pár ismerőst. Habár még mindig félek kicsit, úgy döntöttem, hogy nem adom fel és megpróbálom, tényleg maximum ha nem válik be akkor félév után kiiratkozok és majd folytatom szeptembertől itthon az egyetemet, drukkoljatok:))
2022. szept. 1. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!