Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A passzív félév is beleszámít...

A passzív félév is beleszámít az államilag támogatott félévekbe?

Figyelt kérdés
Tehát egy tanulónak van ugye összesen 12 államilag támogatott féléve. Teljesít egy félévet aktívan, marad 11 államilag támogatott féléve, tiszta sor. A kérdésem az, hogy passzív félév esetén is "elveszik" egy államilag támogatott féléve?

2022. aug. 22. 14:09
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Hetente előjön ez a kérdés.

Nem.

2022. aug. 22. 14:11
 2/10 A kérdező kommentje:
És ez minden egyetemre egyformán igaz?
2022. aug. 22. 14:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez törvényileg előírt dolog, minden egyetemre ugyanúgy vonatkozik
2022. aug. 22. 14:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvi lehetőség sincs rá, hogy elvesszen.

Aki önköltségesen passzívon van, az sem fizet tandíjat, az államilag támogatott félév pedig azt jelenti, hogy helyetted kifizeti az állam a tandíjat.

2022. aug. 22. 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
16%
De unom már ezt a sok értetlen idiótát és funkcionális analfabétát!
2022. aug. 22. 15:09
 6/10 A kérdező kommentje:

5-ös: annak ellenére is alapos okom volt rákérdezni erre, hogy természetesen én is látom, hogy többen föltették már ezt a kárdést a gyakorikerdeseken.

Ami a te kínodat illeti: a gyakorikerdesek nem unaloműzésre lett kitalalálva. Ne a gyakorikerdesekben keresd a barátok és/vagy a normális hobbi pótlékát. Itt barátokat nem fogsz találni, az pedig nem normális hobbi, hogy olyan kérdésekre válaszolgatsz, amikre nem tudsz.

2022. aug. 22. 15:38
 7/10 A kérdező kommentje:
A többieknek köszi!
2022. aug. 22. 15:39
 8/10 anonim ***** válasza:
24%
7. Mielőtt egyetemre mentem, elolvastam a támogatott képzésre vonatkozó jogszabályokat. Nincs ebben semmi különös. Nem itt kell ilyen fontos dologról érdeklődni. üdv.egy jogász
2022. aug. 22. 15:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem muszáj az ilyesmihez jogszabályokat bújni amúgy, az egyetemek tanulmányi és vizsgaszabályzatában, illetve a hallgatói követelményrendszerében is elérhetőek az információk.
2022. aug. 22. 16:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, én is elolvastam mindent a témában, és azok alapján (is) a "nem" válasz tűnt befutónak, de még egyszer mondom: jó okom volt arra, hogy rákérdezzek.

Nyilván meg fogom kérdezni a valódi illetékesektől is.

2022. aug. 22. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!