Mennyit kell fizetni ha elvesztek egy könyvtári könyvet?
Figyelt kérdés
Igazából nem vesztettem el de nem lehet sehol megszerezni és könyvtárba ez az egy van belőle. De erre a könyvre szükségem van szakdogához.2010. szept. 24. 11:38
1/8 anonim válasza:
Ez a könyvtártól függ. Nomeg a könyv értékétől és beszerezhetőségétől. De mi az amire 2-3 hónap nem elég neked?
2/8 anonim válasza:
Próbáld meg lefénymásoltatni, nálunk a belvárosban van fénymásolóbolt, ahol 5-8 forintért fénymásolnak, a kicsivel drágább helyek 10-15 forint közt dolgoznak. Ha mondjuk A/5-ös méretű, akkor az oldalak számát elfelezed és nem egy irtózatos nagy összeg fog kijönni. Ha meg még a spirálozásra sem akarsz költeni, akkor szépen összetűződ 30-40 oldalanként.
3/8 anonim válasza:
3. válaszoló vagyok:
Nálunk, a Miskolci Egyetemen 20 Ft/nap/könyv a késedelmi díj, ill. ki kell fizetni a könyv árát, ha elveszett.
4/8 anonim válasza:
*3. válaszoló vagyok --> 2. válaszoló vagyok (elgépeltem, bocs)
5/8 anonim válasza:
A könyv beszerzési értékét, ha ma besétálsz és közlöd, hogy elveszett. Ha határidőn túl vagy, akkor naponta szoktak felszámolni X összeget a könyvre, amíg vissza nem viszed. Itt nálunk - Kecskemét - ez 5.-/db/nap. De ha küldenek neked felszólító levelet, a harmadik után bíróságra kerül az ügy - bármilyen hihetetlen is - és akkor perköltség, a könyv ára, késedelmi költség...
Próbáld megszerezni antikváriumból.
7/8 anonim válasza:
Könyvtára válogatja. Valahol a könyv mai ára, valahol a könyv mai ára, de attól függően, hogy hányszor kölcsönözték, bizonyos százalékot levonnak. Szóval fizetned mindenképp kell. De nem lenne egyszerűbb lefénymásolni?
8/8 anonim válasza:
ÉN az antikvárium.hu oldalt javaslom, illetve a teszvesz-vatera oldalakon is adhat el valaki ilyen könyvet. Ami nem volt megszerezhető, azt én is lefénymásoltam, vagy mindig újra és újra visszavittem, s utána kivettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!