Ilyen előélettel mekkora esély van a munkaerőpiacon?
A férjem 31éves és csak a tavaly érettségizett, előtte pedig csak 10 osztálya volt. Most azt találta ki, hogy jövőre beiratkozik a mérnöki egyetemre. A matek és a fizika érettségije 9.4 , illetve 9.7 volt, ami már-már szenzációs eredmény Romániában (román nyelvből épp csak átment). Egyébként a legintelligensebb ember,akit valaha ismertem, csak annó elkerülte az iskolát és most sok évvel később egy piti fogadás miatt döntött úgy, hogy leérettségizik.
Őszintén büszke vagyok rá, de az életkora miatt kétlem, hogy később komolyan vennék a mérnöki munkaerőpiacon, ha közel 40 évesen szerez diplomát. Persze vele nem osztottam meg a kételyeim, mert nem szeretném kedvét szegni, és talán azt érezhetné, hogy nem támogatom.
Tényleg lesznek nehéz tapasztalatai, de ha keresett szakot választ, akkor fog munkát találni és meg is szerzi a tapasztalatot, én szurkolok neki!
Az egyetemen az életkor nem probléma, én a 20tól a 70ig minden korosztályjal találkoztam, szóval szerintem nem sok probléma lesz. Állás interjún úgy is a tudásodat nézik elsösorban, persze ez helytöl os függ.
Én MSc-m alatt dolgoztam olyan PhDs al aki 30 évesen ment neki az egyetemnek és az egyetem egyik legjobb hallgatója volt.
Persze nehezebb idősebb korba elhelyezkedni de szerintem simán van esélye arra hogy mérnökként elhelyezkedjen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!