Iskolaváltás menete hogyan zajlik? Szülő mindenképp szükséges? Keresztanya vagy testvér helyettesítheti?
A szülei kinek vették ajándékba a házat? Neki, vagy nektek? Tehát neked van benne tulajdonrészed?
Mert ha nincs, akkor eléggé labilis lesz az élethelyzeted, akármikor elhajthat, ha talál mást, te pedig mehetsz a híd alá. Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de fontosnak tartottam, hogy ezt is mérlegre tedd.
Ugyanezt a kérdést az iskolában is nyugodtan felteheted, vagyis hogy mik a feltételei a kiiratkozásnak. Mivel már nem vagy tanköteles, 16 évesen pedig korlátozottan cselekvőképes vagy, ezért ha jól sejtem, szülői beleegyezés sem szükséges a kiiratkozáshoz. Ha szükséges, akkor mindenképp csak a törvény szerinti gyámod (anyukád) járhat el, tehát nem helyettesítheti senki, csak abban az esetben, hogyha konkrét meghatalamzást ad egy másik felnőttnek.
A másik iskolával mindenképp előbb le kellene beszélned, hogy oda mehetsz-e, ugyanis ők kibocsátanak egy befogadó nyilatkozatot, ami azt igazolja, hogy oda akarsz járni, és ezt a másik iskola engedi. Jobb lenne ezt beszerezni előbb, mert a mostani iskola kötözködhet, ha ez a papír nincs meg (mivel nem vagy tanköteles, ezért erre egyébként nincs szükség, de előfordulhat, hogy az iskolai dolgozók nem túl kompetensek a témában, és emiatt megtagadhatják a kiiratkozásodat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!