Emelt magyar érettségi felkészülési tippek? Eddig még csak odáig jutottam, hogy egy darabig kinyomtattam az idei tételeket, viszont az írásbelire nem tudom hogy kellene készülni, annyira kiszámíthatatlan... 🤔📖
79%-os lett az írásbelim. 19/20 a reflektálásom, szóval nagyjából tudom miről beszélek. Az, hogy mik a benyomásaid a versről, ha tudsz fogalmazni nem rizsa lesz, hanem tartalom, aminek súlya is van. Pont ezért mondják szubjektívnek az elemzés részt, mert a vers jelentéséről nem lehet leválasztani azt, amit belőled vált ki, nem lehet csak úgy áthúzni.
Kiindulási pontnak írtam azt, amibe belekapaszkodtál (műfaj, hangnem) 10-es, mert a magam példájából is tudom, hogy hajlamos az ember megijedni és leblokkolni már csak a feladat leírása vagy ez elvárt terjedelem láttán, valamint azt hinni, hogy csak az az elemzés értékelhető, ami professzori szinten van megírva, pedig egy gimnazistának nem kell azt a szintet hozni. Ijesztegetni tudják csak a diákokat kiválóan, motiválni azt már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!