Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek az idei BME VIK...

Szerintetek az idei BME VIK pontcsökkenés a kollégiumi tanulmányi bejutási alapon is változtat majd? (Schönherz)

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy az eddigi években 440-420 között alakultak a tisztán tanulmányi alapú bejutások az intézménybe. A villamosmérnök képzés felvételi ponthatára 2021-hez képest 40 ponttal csökkent (350-310), igaz, a mérnökinformatika 5-tel nőtt (385-390). Szerintetek ez a kollégiumi bejutási pontokon is lefarag egy keveset?

2022. aug. 3. 21:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Még az lenne talán a kérdésem, hogy úgy tudom, egy szoba 4 fős. Így lehet esélyem arra, hogy lányként hamarabb bejutok? Például egy szobába 3 magasabb ponttal rendelkező lány mellé betennének, vagy inkább feltöltenék a helyet idősebb egyetemistával/üresen hagynák?
2022. aug. 3. 21:36
 2/3 anonim ***** válasza:

annyira ne izgulj, mert ha nem is vesznek fel első körben, várólistáról októberben legkésőbb bekerülsz valószínűleg

máshogy van a jelentkezés az első és felsőbbéveseknél, felsősöknél hamarabb kiderül, hogy kit vettek fel, akit nem, az megy a várólistára, és majd onnan fogják a helyeket is feltölteni, ha esetleg marad üres ágy, de ott nem fog számítani, hogy ki elsős meg felsős, csak hogy hanyadik vagy a listán

2022. aug. 8. 19:22
 3/3 anonim válasza:

Lányként hamar be fogsz jutni, ha nem vagy túl messze a ponthatártól, mert csak azonos neműeket raknak egy szobába. Felsőbbévessel nem valószínű, hogy raknak, mert őket teljesen külön kezelik, a gólyáknak adnak ki 5 szintet, és oda jutsz be.

November legelső hetében viszont biztosan bekerülsz, de akkor se raknak össze a felsőbbévessekkel.

Nálunk tavaly ugyanígy 435 volt a ponthatár, és volt egy csaj akinek 421 pontja volt asszem és még augusztusban jött a levél, hogy bekerült, mivel lányból kevesebb van. Én fiúként 416 ponttal kerültem be a maradék gólyával várólistáról október végén, és november elején költözhettem.

Úgyhogy ne izgulj, ahogy az előző válaszoló is írta, mert várólistáról most is és a későbbi félévekben is simán bejuthatsz.

2022. aug. 22. 14:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!