Sok mindenből kimaradok ha nem megyek gólyatáborba?
Utólag azt mondom, hogy számomra teljesen felesleges volt. A nagy gólyatáboros ivós kapcsolatok jó része szűnt meg legelőször, mivel közülük kerültek ki sztem a kevésbé szorgalmas emberek akik inkább a buli miatt mehettek talán egyetemre, pár pozitív
Kivételt leszámitva.
Alapképzés előtt mentem gólyatáborba, de számomra is "felesleges" volt. Ott jól elvoltam néhány emberrel, de amint elkezdődött a suli, ezek a kapcsolatok megszakadtak. Ők koleszosok voltak, én nem, ők folyton bulizni jártak, én meg nem vagyok az a típus, akinek ez minden hétvégén (vagy hetente többször) belefér. Órák közti szünetekben néha később is beszéltünk, de semmilyen baráti, sőt haveri kapcsolat nem alakult ki.
Ezzel szemben a mesterképzés előtt nem volt gólyatábor, ráadásul online is volt a teljes első év a covid miatt, mégis egészen jóban lettem néhány emberrel. Nem mondom, hogy igaz barátokat szereztem, de bármikor tudtam ezekkel az emberekkel beszélgetni, rájuk írni, ha szükségem volt segítségre (és fordítva), és néha be is ültünk valahova együtt. Tudom, hogy nem lesznek ezek sem életre szóló barátságok, de sokkal jobb élmény volt így a mesterképzés, mint az alap.
Úgyhogy nem hiszem, hogy a gólyatáboron ennyi múlna. Ha nyitott vagy mások felé, akkor ők is nyitottak lesznek feléd. De azt se felejtsd el, hogy az egyetem nem középiskola. Itt nem barátkozással, beszélgetéssel, pletykálással tölti az ember az ideje nagyrészét, és senkit nem érdekel, hogy ki kinek a barátja. Ha vannak is "klikkek", azok nem olyanok, mint középiskolában. Normális helyeken már nincsenek rivalizálások, kibeszélések. Ha valakinek megfelel, hogy egyedül, másokhoz nem is szólva üljön végig 3-5 évet, akkor a többiek hagyni fogják minden szó nélkül. A többség elsősorban tanulni akar az egyetemen, nem barátkozni, az legfeljebb egy kellemes bónusz mellette. Persze ez csak saját tapasztalat, és kivételek is mindig lehetnek, de az a lényeg, hogy nem kell rágörcsölni a barátkozásra.
Csak hogy egy ellenvéleményt is hallj, szerintem ha nem vagy nagyon ivós akkor is érdemes gólyatáborba menni.
Lazább a hangulat, van idő ismerkedni, az órákon kevesebb lesz, ha nem vagy nagyon nyitott egyszerűbb itt elkezdeni ismerkedni.
Én a gólyatáborban ismertem meg a barátaim egy részét és azt vettem észre, hogy a "klikkek" pont úgy alakultak, hogy gólyatáborosok közül lett pár társaság és a nem gólyatáborosokból is, de őket nem látom annyira összeszokva. Ezután a gólyatáborban megismert harátok által ismertem meg még több embert, akikkel így szintén könnyebben alakult ki kapcsolat. Nem kell mindenbe belemenni a gólyatáborban, szerintem ez a lényeg és akkor egy jó élmény is lehet, illetve nagy ismerkedési lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!