Mérlegképes könyvelő után van értelme menni pénzügy-számvitel szakra közel 29 évesen?
Én azt hittem hogy ez fordítva van, a pénzügy számvitel után van a mérlegképes könyvelő. Miért mennél visszafelé?
Nekem ez olyan mintha lenne egy felsőfokú nyelvvizsgad és a középfokút is le akarnád tenni ugyanabból a nyelvből.
Attól függ, mi a terved.
Nekem tb-bér, mképes, adótanácsadó van, diploma nélkül.
Olyan helyre vették fel először könyvelni, ahova a hirdetésben diplomást kerestek, de a teszten vertem őket. Azóta már saját vállalkozásom van.
De ha neked olyan terved van, ahol muszáj a diploma, akkor hajrá.
Hiába végzel egyetemet, az magában nem jogosít könyvelésre, kell utána egy mképes bizonyítvány, 3 év gyakorlat majd regisztráció.
Attól függően, milyen gazdasági szakon végeztél, kérhető felmentés (számvitelesek gyakorlatilag vizsgadíjért cserébe megkapták még 2 éve a mképes bizonyítványt, nem tudom, most az OKJ-t váltó rendszerben kell-e nekik tanfolyam vagy sem).
De a diploma nem jogosít kb semmire. Egy irodába felvesznek vele, de önálló vállalkozást nem indíthatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!