Felvettek az ELTE-re, de nem akarok beiratkozni. Kell tennem valamit?
Figyelt kérdés
Ahogy fent is írtam felvettek, de mivel külföldre is ezért nem szeretnék ide beiratkozni. Folyamatosan kapom az e-maileket a neptuntól illetve egyéb egyetemi dolgokról. Valahol kell jeleznem (vagy illene jeleznem), ha nem akarok beiratkozni, vagy csak simán nem csinálom meg a beiratkozást és ignorálom az emaileket?2022. júl. 25. 22:39
3/6 anonim válasza:
Nem iratkozol be a határidőig, aztán utána békén hagynak.
4/6 anonim válasza:
Ha nem iratkozol be, akkor semmi következménye nincs. Viszont ha nyilatkozol egy hivatalos levélben, hogy lemondasz a hallgatói jogviszony létrehozásáról, akkor lehet, hogy a helyedet a pótfelvételn meg tudják hirdetni, s ezzel jót tehetsz valakivel.
5/6 anonim válasza:
A felvételi csak jogosultság, hogy hallgatói jogviszonyt létesít, az nem kötelezettség.
4. Tudomásom szerint ilyen nyilatkozatot nem nevesít a felsőoktatási törvény, így ha tenne ilyet, és az egyetem figyelembe venné, és kiadná másnak a helyet pótfelvételin, de az emberünk mégis meggondolná magát, és elmenne beiratkozni, akkor bizony őt el kellene fogadni...
Nyilván +1 hely nem oszt nem szoroz, de vannak olyan szakok, ahol pl. az oktatás része egy bizonyos szoftver, eszköz, amit meghatározott számú emberre vásárolt meg az egyetem, így lenne ebből kellemetlenség.
6/6 anonim válasza:
#5: Az ELTE-n sok olyan népszerű szak van, hogy a rendes felvételi eljárásban betelik a teljes keretszám. Így ha az egyetlen megüresedett helyet meghirdetik pótfelvételin, akkor egyvalaki kaphat egy tényleges esélyt a bejutásra. Annak az egyvalakinek, aki így bejut, nagyon is számít ez a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!