Az egyetemen miért nem fektetik a hangsúlyt a gyakorlati
tudásra? Mindig csak az elméleti tudást oktatják
tapasztalat alapján.
Figyelt kérdés
Az elméleti gimnázium után az egyetem feladata lenne gyakorlatot is beültetni a képzésbe .Az egyetem feladata az elméleti oktatáson, és a kutatáson kívül a duális oktatásra hangsúlyt kellenne fektessen.Kikerülünk az egyetemről és egy ismerősőm jó tanulmányi eredménnyel végezve nem is tud könyvelői íratokat kitölteni egy egyszerű példát említve.
Milyen egyetem az, ahol szerinted "könyvelői iratok kitöltését" kellene oktatni?
2022. júl. 24. 08:29
2/11 anonim válasza:
Nem minden egyetemi szak ugyanolyam gyakorlatias. Felvi szakleírásokban még százalékos arányban is meg van saccolva minden képzésnél, hogy milyen mértékben elmélet- vagy gyakorlatorientált. Felnőttként pedig mindenkinek a maga felelőssége, hogy proaktív legyen, fejlessze magát, és ne csak a minimumra törekedjen.
Se füle-se farka a példádnak. Lehet hogy én se tudnám kapásból kitölteni a könyvelői iratokat(?), de nem is hiszem hogy erre az egyetemnek kéne felkészíteni - utánaolvasnék, megkérdeznék egy tapasztalt könyvelőt...
2022. júl. 24. 08:36
3/11 anonim válasza:
Az egyetemen az elméleti alapokat tanítják meg. Majd szakmai gyakorlaton megtanulod azt a gyakorlatot, amire neked szükséged van. Nekem nincs problémám azzal, hogy a szakom elméleti. Mellette dolgozom és ez kiegészíti ezt.
2022. júl. 24. 08:40
4/11 Vodafonelive válasza:
Nekem például gyakorlatias volt ugyan azon az egyetemen a BSc és MSc is (gépészmérnöki). Másik egyetemen az MSc meg vicc volt, ott se nem elméletet de még gyakorlatot sem igazán oktattak.
2022. júl. 24. 09:25
5/11 A kérdező kommentje:
Például volt egy gyógytornász ismerősőm arra panaszkodott,hogy az egyetemen alig volt gyakorlatuk.
2022. júl. 24. 09:37
6/11 anonim válasza:
Mert akadémiai képzés. Az csak mázli, hogy most erre is szükség van az iparban.
2022. júl. 24. 10:34
7/11 anonim válasza:
A gyakorlati tudást magadraszeded pár hónap alatt. És minden munkahelyen kicsit újra betanulsz. Az elméleti tudást magadra szedni kicsit nehézkesebb magadtól.
2022. júl. 24. 10:35
8/11 NTBS válasza:
Mert elméleti képzésekhez van szakemberük.
2022. júl. 24. 11:12
9/11 anonim válasza:
Természettudományoknal nagyon gyakorlatias a képzés. Akár heti többször 3-4 órás gyakorlatok vannak. Igaz az ember megdöglik 4 órányi labor után, de ott tényleg csinálsz is valamit nem csak bámulsz ki a fejedből.
Szakfüggő nagyon. Például egy bölcsész szak nem a leggyakorlatiasabb, de pszichológus barátnőmnek rengeteg van.
2022. júl. 24. 12:29
10/11 anonim válasza:
Az alapokat kell megtanítani,és a készségeket kell fejleszteni. Nincs idő arra az egyetemi éveid alatt, hogy minden kis apró, a munkádhoz szükséges részletet megmutassanak. Ellenben, ha tényleg odafigyelsz és tanulsz, lesz elegendő készséged ahhoz, hogy az elméletben megtanultakat elsajátítsd a gyakorlatban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!