Vállalkozáshoz melyik egyetemen/szakon szerzem a legtöbb gyakorlati tapasztalatot?
Figyelt kérdés
Jól menő legális vállalkozást akarok indítani. Édesapám is vállalkozó volt sokáig, így az ő ötleteit, hibái t és a magam tudását szeretnén kamatoztatni. Ehhez melyik egyetemi szakon szerzem meg a legtöbb tudást? Nem az érdekel, melyiknek van a legnagyobb neve. Eddig BGE Gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint az Emberi erőforrások szakok tűnnek a leggyakorlatiasabbnak.2018. jan. 9. 11:11
1/3 anonim válasza:
Gazdmen akkor. Esetleg psz, viszont ez nehezebb szak és saját vállalkozáshoz feleslegesen sok számvitelt tanulnál, a gazdmenen több a vállalatirányítashoz kapcsolódó tárgy. Emberi erőforrások viszont eléggé eltér, nagyobb vállalatnál kell csak ha már sokan dolgoznak neked. Viszont mire indokolt lenne értened ehhez simán felvehetsz erre egy alkalmazottat.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Te is ilyen szakra jársz/jártál? Egyébként mennyire sok ott a felesleges matematika? Inkább humán és gyakorlatias beállítottságú ember vagyok. Persze, ha megéri a tudásért, bevállalom.
2018. jan. 10. 11:08
3/3 anonim válasza:
Én psz-n végeztem. Felesleges matek, hát ez változó. Ahol én végeztem csak 1 matek tárgy volt, de pl ha jól tudom pl. BME-n 2 szemeszterben is van matek. Nem annyira matekos szak olyan értelemben, hogy a konkrét matek órán kívűl nem nagyon kell határértéket számolni meg parciálisan integrálni, viszont sok a számolós tárgy, de többnyire képleteket kell hozzá tudni meg azokat átrendezni, százalékszámítás ami gyakran előjön még. Inkább logika kell ezekhez a tárgyakhoz, meg hogy megtanuld az elméleti részt hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!