Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nincs meg a jogszabályi...

Miért nincs meg a jogszabályi minimum pont?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A pontjaimat így tünteti fel a felvi:

Tanulmányi pontok:134

Érettségi pontok:112

Többletpontok:40

A végleges pontszámhoz 246-ot ír, viszont én akárhogy számolok az 286.

Minden dokumentum be van küldve és el is van fogadva, akkor miért nem érem el a minimum 280 pontot?

2022. júl. 21. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Többletpontok nélkül kell elérni a 280 pontot (nyelvvizsga stb. beszámítása nélkül).
2022. júl. 21. 19:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért kaptad a 40 pontot? Mert nem mindegy:

"Alapképzésre, osztatlan képzésre, felsőoktatási szakképzésre, valamint mesterképzésre való jelentkezés esetén a jelentkező felvételi összpontszámának el kell érnie a jogszabályban meghatározott minimumpontszámot (ún. jogszabályi minimumpontszám):

alapképzés, valamint osztatlan képzés esetén 280 pontot, az érettségi pont számításánál figyelembe vehető emelt szintű érettségiért, a nyelvvizsgáért, illetve a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés j) pontja szerinti – külön miniszteri határozatban szereplő – szakképesítésért járó többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül"

Tehát a nyelvvizsga számít, de pl. az esélyegyenlőség miatti pontok nem.

2022. júl. 21. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Ahogy az első írja.
2022. júl. 21. 19:25
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Az első nem írja teljesen jól. A kimásolt részlet viszont a Felviről van, és ez a hivatalos. Sporteredmény, hátrányos helyzet vagy egyéb esélyegyenlőség jogcímen adott pont nem számít bele a 280-ba, de ami szorosan a tanulmányokkal kapcsolatos (pl. emelt érettségi, nyelvvizsga), az igen. Úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy a kérdező a 40 pontot pl. egy felsőfokú nyelvvizsgára kapta, vagy mondjuk arra, hogy van egy gyereke.
2022. júl. 21. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, valóban nem írtam jól, valamiért rögtön a nyelvvizsgára asszociáltam. :D Köszönöm a javítást!
2022. júl. 21. 19:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a 40 többletpont, amit te annak hiszel ?
2022. júl. 21. 20:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Nyelvvizsgára kaptam a többletpontot(az oldalon 40-et írtak, ez nem tudom így mennyire korrekt). Fogalmam sincs, hogy ez végül, hogy is volt, de végül csak felvettek az egyetemre. Köszönöm a válaszokat!
2022. júl. 21. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:
84%

Jogszabályi pontszámom nekem is 40-nel kevesebb, de a rendes pontszámomban a 40 is benne van!

Ugyanúgy nyelvvizsgára kaptam a 40-et én is.

De ha felvettek, akkor nincs miért aggódnod, gratulálok! :)

2022. júl. 21. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!