Miért nincs meg a jogszabályi minimum pont?
Sziasztok!
A pontjaimat így tünteti fel a felvi:
Tanulmányi pontok:134
Érettségi pontok:112
Többletpontok:40
A végleges pontszámhoz 246-ot ír, viszont én akárhogy számolok az 286.
Minden dokumentum be van küldve és el is van fogadva, akkor miért nem érem el a minimum 280 pontot?
Miért kaptad a 40 pontot? Mert nem mindegy:
"Alapképzésre, osztatlan képzésre, felsőoktatási szakképzésre, valamint mesterképzésre való jelentkezés esetén a jelentkező felvételi összpontszámának el kell érnie a jogszabályban meghatározott minimumpontszámot (ún. jogszabályi minimumpontszám):
alapképzés, valamint osztatlan képzés esetén 280 pontot, az érettségi pont számításánál figyelembe vehető emelt szintű érettségiért, a nyelvvizsgáért, illetve a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés j) pontja szerinti – külön miniszteri határozatban szereplő – szakképesítésért járó többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül"
Tehát a nyelvvizsga számít, de pl. az esélyegyenlőség miatti pontok nem.
Jogszabályi pontszámom nekem is 40-nel kevesebb, de a rendes pontszámomban a 40 is benne van!
Ugyanúgy nyelvvizsgára kaptam a 40-et én is.
De ha felvettek, akkor nincs miért aggódnod, gratulálok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!