Mennyire érződik a vallás a keresztény egyetemek világon karjain?
Mint ismert, a hazai egyetemek jelentős része egyházi tulajdonban van. A nagyobb keresztény egyetemek (Károli, Pázmány) a teológiai karok mellett rendelkeznek világi karokkal is (például: jogi kar). A kérdés azokhoz szólna, akik ilyesféle egyetemek ilyesféle karjain tanultak/tanulnak. Miben éreztétek meg, hogy ez egy keresztény egyetem? Egyáltalán volt komolyabb jelentősége a dolognak az egyszerű hallgató szempontjából?
(Előre tisztázzuk, nem akarok trollkodni vagy bármin felháborodni, csupán őszintén érdekel ez középiskolásként.)
Volt kőkeményen 3 hitéleti tárgyunk a képzés során, gyakorlatilag ajándék kreditek.
Pázmányon végeztem, ateista vagyok, de a mennyiség és az előadásmód is okés volt nekem.
Úgy leginkább a jogász szak, de más szakokkal kapcsolatos tapasztalatokat is szívesen meghallgatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!