Mennyi a reális óradíj egy magántanárnál?
Sziasztok!
Matematikából szeretném a 2 gyermekemet magántanárhoz iratni. Fiam 8. Osztályos lesz, középiskolai felvételire megy. Lányom májusban érettségizik. Győrben élünk.
Mik a jelenlegi árak, 60 percre értendően. Első sorban Győr környéke érdekel, de persze jöhetnek az ország bármely pontjáról infók, legyen viszonyítási alapom.

Próbálj felsőbbéves gimist, vagy egy egyetemistát keresni, aki vállal korrepetálást. Sokkal olcsóbban is kijöhetsz így.
Ez ugyan statisztikai szám (átlagolás), de 3800-at ír matekra.

Én nálunk (kisvárosban) maximum 2000-ért korrepetálok ötödiktől nyolcadikig, ha egy főről van szó. Viszont én nem vagyok tanár, nyilván nem kérek el többet, eddig gimis voltam, idén érettségiztem. De van olyan, aki ötezret elkér egy óráért, de ő meg a helyi suli legjobb tanára, több év tapasztalattal, több olyan diákkal a háta mögött, akik eredményesek voltak versenyeken.
Viszont én is azt tapasztaltam, hogy mateknál az átlag 3500-4000 között van. Ha tényleg csak a felvételi és érettségi felkészítés kell, kereshetsz idősebb diákot, esetleg, ha nem tragikus a gyerekek tudása a matekhoz, akkor csoportos órát. Az rendszerint olcsóbban jön ki.
Viszont az érettségivel kapcsolatban fontos kiemelni(azzal van friss tapasztalatom), hogy típusfeladatok vannak. Ha a gimis középszintű anyagot tudja az ember, akkor csak gyakorlás kérdése. Konkrétan nálunk a suliban úgy ment a felkészítés, hogy minden héten fel lett adva valamelyik korábbi feladatsor, órán ellenőriztük, ami sokaknak nem ment, azt gyakoroltuk. Szóval szerintem először azokat a típusfeladatokat fontos tudni, amik maguktól nem mennek, és a youtubeon fentlévő magyarázat alapján sem megy, és csak azt átbeszélni a magántanárral. Nekem ez vált be (igaz, nekem nem magántanár volt, hanem kolis foglalkozás, kötelezően). És én onnan indultam, hogy tizedikben 2,51 volt a matek átlagom év végén, az érettségim (középszinten) meg 95% lett.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!