Szakdolgozathoz mennnyi szakirodalom "kell"?
Figyelt kérdés
Van erre valami szabály? Nálunk nem láttam ilyesmit leírva, hogy kötelező minimum forrás darabra.
Ha én eddig összeszedtem 5 különböző könyvet, 3 törvényt, 3 rendeletet, meg lesz hozzá még egy forrás ilyen belsős adatból egy adott intézménytől, ahonnan elkértem pár publikálható infót az elegendő?
(közigazgatás-szervező)
2022. júl. 11. 21:38
11/14 anonim válasza:
Ilyen büfészakon meglepő, hogy van szakirodalom.
12/14 anonim válasza:
Én nemzetközi igazgatásin végeztem idén, 50+ forrásom volt. Úgy emlékszem, hogy valóban nincs a TVSZben minimum, de én többféle forrast feldolgoztam annak érdekében, hogy átfogóan körüljárjam a témámat, a konzulensem is gyakran javasolt újakat.
13/14 anonim válasza:
Ilyen álszakokon tökmindegy mennyi darabra, úgyis átnyomnak mindenkit, persze a képzés is annyit ér. Meg a szakdolgozatnak igazából önálló munkát, egy konkrét téma feldolgozását, saját eredményekkel kiegészítve kéne tartalmaznia. Namost a szakirodalom értelme, hogy azoknak a vonatkozó részeit áttanulmányozod, és aköré építed fel a munkát, azaz nem ész nélkül állsz neki 0-ról,hanem körbenézel hogy eddig mi az ami van és ezekhez milyen pluszt tudsz hozzátenni. Ha nincs vagy kevés a szakirodalom, akkor a szakdolgozat el sem készíthető, mivel nincs hova elhelyezni, nincs beilleszkedve sehova. Egy alapszintű szakdolgozat 10-15 szakirodalomnál kezdődik, ennyiből el lehet indulni. Persze ezek sem wiki-s cikkek, azt nem is lehet forrásként használni...
14/14 anonim válasza:
Nálunk az irodalomjegyzéknek minimum 20 tételből kell állnia, s ennek 25%-a idegennyelvű szakirodalom kell legyen.
ELTE - Informatikus könyvtáros BA
Kérdező sok sikert kívánok a szakdolgozatodhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!